11 / 05 / 2024

yola terk ne demektir

yola terk ne demektir

Yola terk işlemi, bir taşınmazın kamu yararına terk edilmesi anlamına geliyor. Peki yola terk ne demektir, yola terk işlemi nasıl yapılır?

Yola terk nedir?

Bir gayrimenkulün kamu yararına terk edilmesi kapsamına giren yola terk nedir, yola terk işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtı haberimizde...

Bu villalar 28 yıldır kaderine terk edildi! Gizemli villaların sırrı ne?

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 28 yıldır kaderine terk edilen 31 lüks villa kaderine terk edildi. Peki bu villaların sırrı ne? 

BMW’den 4 Serisi müjdesi! 4 Serisi’ne bu ay zam gelmedi!

Geçen ay 4 Serisi’ne astronomik bir zam yapan BMW, bu ay 4 Serisi modellerinden birine sahip olmak isteyenlere müjdeli bir haber vererek zam yapmadığını açıkladı. BMW, yaptığı açıklamada 4 Serisi’nde ağustos ayı fiyatlarıyla yola devam edeceğini duyurdu.

General Mobile GM 22 Pro ne kadar? İşte 16 Şubat 2023 fiyat listesi…

Biraz Işıltı, Biraz da Tutku ve Büyüleyici Tasarım iddiasıyla yola çıkan General Mobile GM 22 Pro ne kadara satılıyor? İşte 16 Şubat 2023 fiyat listesi…

Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek

Gram altın tüm zamanların rekorunu kırarken gözler yeni rekora çevrildi. Gram altın ne kadar olacak? Gram altında yeni rekor yola çıktı geliyor! Öyle bir rakam açıklandı ki! Elinde altını olanların başı göğe erecek.

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

TOGG'un merakla beklenen sedan modeli görücüye çıktı! İşte aracın teknik özellikleri ve yola çıkacağı tarih

Türkiye'nin ilk yerli girişim yüzde yüz elektrikli otomobili TOGG, merakla beklenen sedan modelinin yüzünü ilk kez otomobilseverlere gösterdi. TOGG'un söz konusu modeli seri üretime ne zaman geçeceği ve yola çıkacağı tarih de belli oldu. İşte detaylar...

Depremzedeler ne yapmalı hangi yola başvurmalı?

Son olarak İzmir’de meydana gelen depremden sonra Türkiye’deki deprem gerçeği ile maalesef bir kez daha karşı karşıya kaldık. Peki depremzedeler ne yapmalı hangi yola başvurmalı?

Konak Damlacık Mahallesi kaderine terk edildi!

İzmir Konak Tünelleri’nin yapımından sonra kaderine terk edilen tarihi Damlacık mahallesi sakinleri, “Ne olacak bu Damlacık’ın hali” deyip yetkililerden destek istedi.

Emlakbank yeniden yola çıkıyor!

Türkiye inşaat sektörüne kalıcı çözümler sunmak için yola çıkan Emlakbank, yerel üretimi arttırmayı, istihdama ve büyümeye olumlu katkı sağlamayı hedefliyor.

Ağaoğlu'nun Çekmeköy'deki arazisinde terk alanı tartışması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu’na ait Çekmeköy’deki Mehmet Akif Mahallesi ile Şile Otobanı arasında kalan arazide terk alanı tartışması başladı. Ağaoğlu’nun; dini tesis, okul alanı ve sosyal alanların terkinin iptali için Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat ettiği ortaya çıktı.

Yalkavak Park Dolphin'in yola terkettiği alanın imar planı değişti!

Muğla'nın Bodrum ilçesi Yalıkavak Gökçebel Köyü'ndeki Park Dolphin Sitesi'nin encümen kararı ile yola terk ettiği alan alt ölçekli imar planında "turizm tesisi" ilan edildi.

Adana'daki havuzlar kaderine terk edildi!

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki bazı havuzlar kaderine terk edildi. Düne kadar çocukların kulaç attığı havuzlar ilgisizlik yüzünden harabeye döndü, ahır olarak kullanılıyor

Balbey Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi kaderine terk edildi!

Balbey Mahallesi’nde 2011 yılında bazı meslek odaları tarafından açılan Güneş Enerjisi Araştırma Merkezi, senelerdir hiçbir araştırmaya ev sahipliği yapmadan kaderine terk edildi.

yola terk ne demektir Haberi

yola terk ne demektir

Yola terk ne demektir?

Yola terk, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince söz konusu taşınmazın kamu yararına terk edilmesi işlemi anlamına geliyor.


Yola terk işlemi, bir bedel karşılığında ya da bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Bu işlem, imar planına uygun biçimde olacak şekilde taşınmaz mülkün tamamının veya bir kısmının terk edilmesini kapsıyor. Yola terk ne demektir sorusunu yanıtladıktan sonra yola terk işleminin hangi amaç için yapıldığına değinelim.


Kamu yararı için yapılan terk işlemi sonrasında, söz konusu olan yol, yeşil alan ve park gibi alanlar için değerlendiriliyor.


Yola terk ne demektir, özetleyecek olursak, imar uygulaması sırasında taşınmaz sahiplerince bedelli veya bedelsiz olarak imar planına uygun biçimde taşınmazın tamamının veya bir kısmının kamu yararına terk edilmesi işlemidir.



Işıl Seren...