28 / 04 / 2024

yola yerk edilen yerin satışı

yola yerk edilen yerin satışı

Yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, İmar Kanununun 18. maddesi gereğince uygulama yapılmamış bir yerde yola terk edilen yerin iadesi mümkün mü?

Mersin'de yola isabet eden binalar yıkılıyor!

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, ilçede yeni yol açma ve genişletme çalışmaları sürüyor. Tuna, "Çavuşlu Mahallesi 89066, 89131 ve 89064 numaralı sokaklarda imar yola isabet eden üç binanın, belediyemizce yıkımı gerçekleştirilmiştir"

Mersin Toroslar'da yola isabet eden binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi tarafından, ilçede yeni yol açma ve genişletme çalışmaları sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Çavuşlu Mahallesinde imar planlarında yola isabet eden üç binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Pendik Batı Mahallesi'nde riskli ilan edilen alan ne olacak?

Bakanlar Kurulu kararı ile 'Riskli Alan' ilan edilen ve Pendik Belediyesi'nin hazırladığı raporlarda "ilçenin en prestijli alanlarından biri" olarak gösterilen Batı Mahallesi'nde oturanlar, yeni yapılacak konutlarının küçülmesi, yerlerinden edilme endişes

1988 yılında Boğaz'da inşa edilen villalara alıcı çıkmıyormuş!

1989 yılında İstanbul Boğazı'nda inşa edilen villalara alıcı çıkmıyormuş. İstanbul'da zenginden çok, Boğaz'a villa yapılması villalara talebi azaltmış. İnşası devam eden bin 335 villayı satabilmek için firmalar büyük kampanya başlatmışlar.

Elmalı Belediyesi'nden tahsis edilen arsaya asfalt plent tesisi inşa edildi!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Elmalı Belediyesi tarafından tahsis edilen 275 ada 1 parsel üzerine kurulan Batı ilçelerine hizmet verecek olan asfalt plent tesisi üretime başladı.

Antalya OSB, istihdam edilen kişi sayısını 18 bine çıkaracak!

Halen 150 firmanın sanayi parseli beklediği Antalya OSB, genişleme bölgesini yatırıma açarak istihdam edilen kişi sayısını 12 binden 18 bine çıkarmayı hedefliyor.

Yeni inşa edilen binalara internet zorunluluğu geliyor!

Yeni inşa edilen binalarda bina içi sabit internet altyapısının bulunmasına yönelik zorunluluk getirilecek. Genişbant internet altyapısının binalarda kurulumunu zorunlu kılacak teknik şartname ve yönetmelikler hayata geçirilecek ve bu uygulama denetlenece

İşte ünlülerin merak edilen evleri!

Sibel Can, çok sevdiği Cote d’Azur’da geçtiğimiz yıllarda bir ev satın aldı. Oyuncu Esra Dermancıoğlu, kızı Refia ve boxer cinsi köpeği Şiva ile yüksek tavanlı bir Galata evinde yaşıyor. İşte ünlülerin merak edilen evleri

Cemaatlere iade edilen arazi sayısı 1.014'e ulaştı!

Başbakan Davutoğlu, gayrimüslim kanaat önderleriyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Türkiye'deki farklı inanç gruplarına yönelik reformlar kapsamında cemaatlere iade edilen arazi sayısının bin 14'e ulaştığı bildirildi.

Arsanın yola gitmesi engellenebilir mi?

Büyükşehir Belediyesi tarafından ve İlçe Belediyesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından bir arsa üzerinde yol açılabiliyor. Peki, bir arsanın yola gitmesi engellenebilir mi? İşte yanıtı..

Yerköy-Kayseri YHT ihalesi bu yıl yapılacak!

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Hızlı Tren Projesi’nin Yüksek Planlama Kurulu’nda (YPK) kararının tamamlandığı ve 142 kilometre uzunluğunda çift hatlı Yerköy-Kayseri YHT projesinin bu yıl içinde ihalesi yapılacağını söyledi..

Ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Gayrimenkul gelir vergisi; iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallardan elde edilen kazanç için ödeniyor. Peki, ev satışından elde edilen gelirin beyanı nasıl yapılır?

Ayasofya ve Topkapı en fazla ziyaret edilen müzeler oldu!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, müze ve ören yerlerinden elde edilen gelirin bu yıl yüzde 39'luk bir artış ile 435 milyon TL'yi bulduğunu bildirdi.

yola yerk edilen yerin satışı Haberi

yola yerk edilen yerin satışı

Yola terk edilen yerin iadesi mümkün mü?

3194 sayılı İmar Kanununun 18 inci maddesi gereğince uygulama yapılmamış bir yerde, kanunun 15 ve 16. maddeleri gereğince yola terk varsa, daha sonra yapılacak 18 inci madde uygulamasında bu terkler de ihdasa konu olabiliyor.


Bilindiği üzere yola terk; yapı sahipleri tarafından belli bir alanın kamunun hizmetine terk edilmesi olarak ifade ediliyor.


Tapu ve Kadastro Başmüfettişi Hüseyin KOÇAK'a ait makaleye göre, dana önceki uygulamalar, yola terk edilen yerin iadesinin mümkün olduğu yönündeydi, ancak; gerek Yargıtay ve gerekse Danıştay 6. Dairesi bu görüşten vazgeçip, daha evvelki uygulamalarla yola terk edilen yerlerin imar plânı tadilatı ile tescile konu olması halinde eski maliklerine dönmeyeceğine dair hüküm tesis etmişlerdir.


"Yargıtay 5. HD.si E.1996/5090, K.1996/5622 sayılı kararı ile; “Özel parselasyon sırasında kamu...