06 / 05 / 2024

yomra limanı dolgu alanı

yomra limanı dolgu alanı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk golf sahası Trabzon’un Yomra ilçesindeki dolgu alanında yapılacak. 650 dönümlük dolgunun yapılacağı alanın 300 dönümü ise golf sahası için ayrılacak.

İzmir Aliağa'da yapılacak liman antik kenti yok edecek!

İzmir Aliağa’da yeni yapılacak liman için Kyme antik kenti belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı liman için hazırlanan imar planına yıl sonunda onay verdi. Proje kapsamında 88 bin metrekarelik dolgu yapılacak. Arkeolojik niteliği 1. dereceden 3. dereceye düşürülen antik kentin önemli bir bölümü

Rize'de yat limanı sahasına inşa edilecek şehir hastanesine tepki!

Rize'de yat limanı sahasına dolgu yapılarak inşa edilecek olan Rize şehir hastanesine Saltuk Deniz tepki gösterdi. Saltuk Deniz, "Rize'de zaten her şey için hemen denizi dolduralım deniyor" dedi...

Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak!

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Ünye Limanı iç alanına dolgu yapılacak. İhalesi 10 Mart'ta gerçekleştirilecek...

Bodrum Tilkicik Koyu Yat Limanı projesi iptal edildi!

Bodrum Tilkicik Koyu'na yapılması planlanan yat limanı projesi kapsamında koya metrekarelerce dolgu yapılmak isteniyordu ancak proje iptal edildi.

Yenikapı kruvaziyer limanı ile İstanbul'a 3 milyon turist gelecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Yenikapı'daki dolgu alanının hemen yanına yapılacak kruvaziyer limanı, İstanbul'a yaklaşık 3 milyon turist getirecek" dedi...

Trabzon Yomra golfün merkezi olacak!

Trabzon'un Yomra ilçesinde denizde dolgu alanı üzerine yapılacak golf sahasıyla ilçenin turizm potansiyelinin artırılması ve golfün merkezi olması hedefleniyor.

Trabzon Yomra'da golf sahası için denize dolgu yapılacak!

Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçeye yaptırılması planlanan golf sahası projesiyle ilgili 6 ay sonra denizde dolgu çalışmalarına başlanacağını belirtti.

Hürriyet Kaplan: Safi Port Derince Limanı dolgu alanı projesi durduruldu!

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan, Safi Holding'in limana yapacağı 400 bin metrekare dolguyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı bulunduğunu, buna rağmen dolgu çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kocaeli Derince Limanı'nda son durum!

Kocaeli Derince Limanı’nda mahkeme kararı sonrası kısa bir süre dolgu işlemi durdurulmuştu. Limanda Çevresel Etki Değerlendirmesi toplantısı yapılması gerekirken deniz dolgusu yeniden yapılmaya başlandı.

Trabzon Yomra'ya 300 dönümlük golf sahası yapılacak!

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk golf sahası Trabzon’un Yomra ilçesindeki dolgu alanında yapılacak. 650 dönümlük dolgunun yapılacağı alanın 300 dönümü ise golf sahası için ayrılacak.

Derince Limanı genişletme projesi protesto edildi!

CHP'liler, Derince Limanı'na yapılması planlanan dolgu ve genişletme projesini protesto etmek adına bir basın açıklaması yaptı. Tahsin Tarhan, "İlla bu projeyi yapacağız diyorsanız referanduma giderek bunu Derince halkına sormalısınız" dedi.

Derince Limanı'na yapılacak dolgu projesine ÇED gerekli değildir kararı!

Kocaeli'nin Derince İlçesi'ndeki Derince Limanı 39 yıllığına Safi Holding'e kiralanarak Safi Port adını alırken, Kocaeli Valiliği limana 400 bin metrekare dolgu yapılması için hazırlanan proje için 'ÇED gerekli değildir' kararı verdi.

Şile Liman Yenileme projesi 2016'da tamam!

Büyük mendirek, çekek alanı, küçük mendirek, liman çanağıyla ve dolgu alanıyla birlikte 120 bin metrekarelik alanı kapsayan Şile Liman Yenileme ve Rekreasyon projesinde geçtiğimiz ay başlanan çalışmalar hızla devam ediyor.

yomra limanı dolgu alanı Haberi

yomra limanı dolgu alanı

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk golf sahası Trabzon’un Yomra ilçesindeki dolgu alanında yapılacak.

Yomra Liman’ında yaklaşık 50 milyon TL’ye mal edilecek olan dolgu alanının onayı ilgili bakanlıktan çıkarken, 650 dönümlük dolgunun yapılacağı alanın 300 dönümü ise golf sahası için ayrılacak.


Konuyla ilgili bilgi veren Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, ilçenin sosyal donatı ve yeşil alanlarıyla ilgili sıkıntılarının olduğunu hatırlattı. Sağıroğlu “Alanlarımız yeterli değildi. Bununla ilgili senelerdir uğraşlar veriyoruz. Özellikle 2 yıldır yoğun bir uğraş içerisindeyiz. Çok şükür dün itibariyle 650 dönümlük dolgu alanımızın onayı ilgili bakanlığımızca onaylanmıştır. Bu alanda sosyal donatı alanlarının yanında halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılayacak her türlü imkanlar yapılacaktır. Yaklaşık 300 dönümlük bir bölümünde de golf sahası inşa edeceğiz” dedi.


Son zamanlarda Trabzon’un turizmde en hareketli ilçelerinden biri konumunda olduklarını dile...