12 / 05 / 2024

Yöre mimarisine uygun yapılar

Yöre mimarisine uygun yapılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde tartışılan konuların başını çeken 'mimari doku'yu korumaya yönelik önemli bir adım atıyor. Köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırmak için başlatılan projenin kapsamını genişletti...

Rize'de yöre mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Rize Valisi Kemal Çeber, "Kırsal Alan Yapılaşması" çalışması kapsamında kentte yöre mimarisine uygun inşa edileceğini dile getirdi.

Deprem yönetmeliğine uygun ve metrekaresi küçük evlere ilgi arttı!

RE/MAX, gayrimenkul eğilimlerini inceledi. Evler alınırken veya kiralanırken öncelik deprem yönetmeliğine uygun olmasına bakılıyor ve artık daha küçük metrekareli evlere yönelim artıyor.

Tarihi Sur'da 10 butik otel inşa ediliyor!

Diyarbakır Sur'da teröristlerce tahrip edilen mahallelerde, yöre mimarisine uygun, iki katlı, 268 yatak kapasitesine sahip 10 butik otel inşa ediliyor..

Adana Yüreğir'de spor tesisleri yükseliyor!

Yüreğir yeni tesislere kavuşmaya devam ediyor. İlçeye birçok kalıcı eser kazandıran Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Tanrıverdi Mahallesi'nde yapımı devam eden Spor Tesisi ve park alanında incelemelerde bulundu.

Adana Yüreğir'de 18. taziye evi açıldı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 18’inci Taziye Evi’ni Karaahmetli Mahallesi’nde törenle hizmete açtı. Başkan Çelikcan “Kadim kültürümüzde taziye önemli bir gelenek. Acılar paylaştıkça azalır. Taziye Evlerimiz acılarımızı paylaştığımız buluşma noktalarımız” dedi.

TOKİ Adana Yüreğir 283 konut ihalesi yapıldı!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından, Adana’nın Yüreğir İlçesi Havutlu Mahallesi’nde inşa edilecek toplam 283 konutun ihalesi yapıldı.

TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi'nde konut teslimleri sona eriyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde konut teslimleri bugün sona eriyor. TOKİ Yüreğir Kışla Mahallesi projesinde 269 konut bulunuyor.

TOKİ'nin Yüreğir 257 konut ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Adana Yüreğir'de hayata geçirilecek olan 257 konut ihalesi bugün yapılacak.

TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor!

Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nde konut teslimleri bugün başlıyor. Projede toplamda 269 adet konut bulunuyor.

TOKİ Adana Yüreğir'de konut teslimleri başlayacak!

269 konutluk TOKİ Adana Yüreğir Kışla Mahallesi Kentsel Yenileme Projesinde konut teslim dönemi devam ediyor.

Adana Yüreğir'e 2. kapalı semt pazarı inşa ediliyor!

Yüreğir’in ikinci kapalı semt pazarı PTT Evleri Mahallesi’nde yapılıyor. Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğirli vatandaşların kışın yağmurdan ve çamurdan, yazın ise sıcaktan ve tozdan koruyup rahat alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla kapalı semt pazarları sayısını artıracaklarını söyledi.

Yüreğir Kışla sakinleri evlerine taşındı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, “Kentsel dönüşümle sadece binaları yenilemiyoruz. Aynı zamanda yeşil alanlar, sosyal donatılar oluşturuyoruz” dedi.

Yüreğir Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları tamamlandı!

Yüreğir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Etap etap devam eden çalışmalarda Kışla 1. Etap Kentsel Dönüşüm çalışmaları tamamlandı vatandaşlar yuvalarına taşınmaya başladılar.

Yöre mimarisine uygun yapılar Haberi

Yöre mimarisine uygun yapılar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde tartışılan konuların başını çeken 'mimari doku'yu korumaya yönelik önemli bir adım atıyor. 


Bakanlık, daha önce köylerde yöresel mimari geleneğini canlandırmak için başlatılan projenin kapsamını genişletti. Öncelikle her bölgenin geçmişten gelen kültürü ve iklimine uygun konut tipleri belirlenecek. Daha sonra bölgelere özel hazırlanan projeler vatandaşlara sunulacak. Bu çerçevede evini yıktırıp, yöresel tarzda yeniden yaptıranlara 10 bin lira teşvik verilecek. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, eleştirilen konuların başında yer alan mimari dokunun korunmasına ilişkin yeni bir uygulama başlatıyor. Bakanlık, bu çerçevede, önce her bölgenin geçmişten gelen kültürü ve iklimine uygun konut tiplerini belirleyecek. Daha sonra bölgelere özel belirlenen projeleri vatandaşlara sunacak. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evini yıkıp yöresel tarzda inşa edenler, 10 bin lira teşvik alabilecek. Dönüşüm kapsamında...