01 / 05 / 2024

yozgat askerlik şubesi restoresi

yozgat askerlik şubesi restoresi

Yozgat'ta Osmanlı döneminden kalan ve bir dönem askerlik şubesi binası olarak kullanılan tarihi binanın restore edileceği bildirildi.TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız ve Milli Saraylar Kurulu üyeleri,tarihi binada incelemelerde bulundu...

Şile'deki eski askeriye lojmanları yıkılıyor!

Askeriye lojmanlarının yeni yerine taşınması ile beraber askerlik şubesi yanında yer alan ve atıl durumda kalan eski askeriye lojmanlarının yıkımına başlandı.

Sivrihisar'da tarihi bina kent müzesi olacak!

Sivrihisar Belediyesi, Sivrihisar’ın Son 100 yılına tanıklık eden eski askerlik şubesi binasının restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyon tamamlandığında tarihi yapı 'Sivrihisar Kent Müzesi' olarak hizmete kazandırılacak.

Yozgat Askerlik Şubesi binası müzeye dönüşecek!

Yozgat’ta 2014 yılında restore ettirilen tarihi Askerlik Şubesi binasının ‘Kent Belleği Müzesi’ olarak düzenlenmesine yönelik çalışmaların sonuna gelindi, hazırlanan projeye son şeklinin verildi.

Batman yeni askerlik şubesi 3 dönümlük arazi üzerine yapılacak!

Milli Savunma Bakanlığı, Batman’a yeni askerlik şubesi kazandıracak. 1975 Yılından hizmet veren mevcut bina yükü kaldıramazken, yeni bina Jandarma Bölge Komutanlığı karşısındaki 3 dönümlük alana yapılacak.

Çilek Mobilya'nın Yozgat şubesi açıldı!

Türkiye’nin en beğenilen bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, Yozgat’ta açtığı yeni mağazasıyla, İç Anadolu bölgesindeki mağaza sayısını 30’a çıkardı.

Silvan Askerlik Şubesi yapım ihalesi sonuçlandı!

MİLLİ Savunma Bakanlığı Genel Kurmay Başkanlığı Bağlıları ve Müsteşarlık İnşaat Emlak ve Nato ENF. Bölge Başkanlığı 2014/ 99566 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı yapım ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi.

Battalgazi'de askerlik şubesi müze oluyor!

Battalgazi Belediye Meclisi, Mart ayı olağan toplantısının ilk oturumunu gerçekleştirdi. Battalgazi Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda yapılan toplantıda, gündem Maddeleri görüşüld

Kalecik'te tarihi eserler restore ediliyor

Başkent Ankara Kalecik’in tescilli kültür miraslarından Aksoylar ve Şükrü Ağa konakları ile bir dönem askerlik şubesi olarak kullanılan tarihi taş bina belediye tarafından restore ediliyor.

Tekirdağ Saray Belediyesi artık parselleri satacak!

Saray Belediye Meclisi, atıl durumda bulunan eski Askerlik Şubesi ve tamamlanmayan Öğretmen Evi'nin belediyeye tahsis edilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı'na talepte bulunacak. Büyükyoncalı'daki artık parsellerin satışı da karara bağlandı.

Kemalpaşa'ya kent müzesi yapılacak!

İzmir'in Kemalpaşa İlçesi'ndeki, 8 Eylül 1922'de Atatürk'ün de konakladığı uzun yıllar askerlik şubesi olarak kullanılan tarihi evin belediye tarafından ' kent müzesine ' dönüştürüleceği bildirildi...

Ankara'daki askerlik şubesi taşındı, 50 yıldır kapalı olan sokaklar açıldı!

ilçedeki askerlik şubesinin taşınmasının ardından atıl vaziyette kalan alanda, 1960 yılından bu tarafa kapalı olan 10. Sokağı ve bağlı sokaklarını Atatürk Caddesi'ne bağlamak için yol ve çevre düzenlemesi çalışması yapılıyor

Yozgat'taki tarihi askerlik şubesi binası restore ediliyor!

Yozgat'ın Osmanlı dönemi tarihi eserleri arasında yer alan ve Sultan 2. Abdülhamit Han döneminde yapılan, iki yıl öncesine kadar askerlik şubesi olarak kullanılan tarihi binada, restorasyon çalışması yapılacak.

Yozgat'taki eski askerlik şubesi binası restore edilecek!

Yozgat'ta Osmanlı döneminden kalan ve bir dönem askerlik şubesi binası olarak kullanılan tarihi binanın restore edileceği bildirildi.TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Yıldız ve Milli Saraylar Kurulu üyeleri,tarihi binada incelemelerde bulundu...

yozgat askerlik şubesi restoresi Haberi

yozgat askerlik şubesi restoresi


TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Yasin Yıldız, TBMM Milli Saraylar Restorasyon ve Teknik Uygulamalar Başkanı Sinan Bölek ve Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun 7 üyesi, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Yusuf Başer ile eski askerlik şubesi binasında incelemelerde bulundu.


Vali Yazıcı, incelemelerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, eski askerlik şubesi binasının restorasyonu konusunda Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu'nun çalışmalara başladığını belirterek, "Burada kurul tarafından kabul edilmiş bir proje var. Yapılacak tadilat ve tamiratın sağlıklı ve güzel şekilde olabilmesi için bugün buraya TBMM Milli Saraylar Bilim ve Değerlendirme Kurulu üyelerimiz geldi. Şu an incelemeler yapıyorlar. Kurul tarafından onaylanmış projeler tekrar gözden geçirilecek. Çalışmalarla ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı incelemelerden sonra netleşecek" diye konuştu.


Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise...