05 / 07 / 2024

yozgat Köyden kente her yerde spor

yozgat Köyden kente her yerde spor

KADIŞEHRİ ilçesinde, spor tesisi açığının kapatılabilmesi için Kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Köyden kente her yerde spor’ adlı proje mali destek alabilmek amacıya Orta Anadolu Ajansı’na sunuldu.

Aksaray, Yozgat Nevşehir ve Kırşehir mevduatta dolarcı çıktı!

Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer aldı.

TOKİ Yozgat projesi için beklenen gün geldi! 104 konutluk yeni proje yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Yozgat projesi yarın ihaleye çıkıyor. Söz konusu projede 104 konut ve 6 dükkan yer alacak.

Yerköy Belediyesi Yozgat'ta 9 kısım arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Yozgat İli Yerköy Belediye Başkanlığı, Yerköy'de yer alan 9 kısım arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 23 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çiftçiye mazot ve traktör desteği haberi! İş arayıp da bulamayana yatırım fırsatı

Türkiye'de yarım asır önce köyden kente başlayan insan göçü kentlerde nüfus yoğunluğunun artmasına neden olurken köylerde yaşayanların sayısı iyice azaldı. Binlerce dönüm tarım arazisi ise üretim için ekilip biçilmeyi bekliyor.

Köyden kentlere göç jeotermal seracılıkla engellenebilir mi?

Mekan Gayrimenkul Emlak Genel Müdürü Tahir Köstek, son günlerde Balıkesir Gönen'de hızlanan jeotermal seracılıkla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Yeni kamu yatırımları için start veren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat Sorgun Hükümet Konağı projesinin bugün ihaleye çıkarıyor.

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Kamu yatırımlarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat Sorgun Hükümet Konağı projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Yozgat Sorgun Hükümet Konağı 16 Haziran'da ihaleye çıkıyor!

Yozgat ili, Sorgun Hükümet Konağı İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İhale) ihalesi 16 Haziran 2021 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek.

TOKİ'den Yozgat'a hükümet konağı müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Yozgat'ta hükümet konağı inşa edecek.

Köy Konutları Projesi için düğmeye basıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, köyden büyükşehirlere göçü durduracak proje için harekete geçti. Anadolu'da iş imkânı yaratacak ve üretimi artıracak "Tarımköy" projelerini başlattı. 

Çiftçilere ve yetiştiricilere erken bayram müjdesi!

TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik, büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim yerlerine ‘kırsal mahalle’ statüsü verilmesinin çiftçiler ve yetiştiriciler için erken bayram müjdesi olduğunu söyledi.

Kırsal mahallelerdeki emlak vergi muafiyeti maliyetleri azaltacak!

Büyükşehir sınırlarındayken köyden mahalleye dönüştürülen yerler "kırsal mahalle" statüsüne dahil edilecek. Bu statü ile kırsal mahalleler bazı vergilerden muaf tutulacak. 

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

yozgat Köyden kente her yerde spor Haberi

yozgat Köyden kente her yerde spor

KADIŞEHRİ ilçesinde, spor tesisi açığının kapatılabilmesi için Kaymakamlık tarafından hazırlanan ‘Köyden kente her yerde spor’ adlı proje mali destek alabilmek amacıya Orta Anadolu Ajansı’na sunuldu.


684 bin 759 lira maliyetli projenin kabul edilmesi halinde, maliyetin yüzde 30’luk kısmı Kaymakamlık tarafından karşılanmak üzere spor alanları oluşturulup, sportif faaliyetler artırılacak. Yozgat’ta göçün azaltılması ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi amacıyla hazırlanan proje, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor. Proje kapsamında ilçede bulunan 8 okula çok amaçlı spor alanları tesis edilerek, bölgede spor kültürünün oluşmasına katkı sağlanacak, spor alt yapıları oluşturulacak, daha fazla insanın spor yapmasına imkan verecek etkinlikler düzenlenecek. Proje kapsamında ilçede okul bahçelerine voleybol, basketbol, hentbol, tenis sahaları...