13 / 05 / 2024

Yozgat Sarıkayada roma hamam kalıntıları bulundu

Yozgat Sarıkayada roma hamam kalıntıları bulundu

Yozgat Sarıkaya'da yerleşim yerleri arasında yer alan bölgede Roma döneminden kalan hamam kalıntıları bulunmuştu. Bunun üzerine 4 yıl önce başlatılan kazı çalışmaları kapsamında bugüne kadar 3 ayrı havuz keşfedildi...

Sarıkaya'da sosyal konut projesi başladı!

Yozgat'ın Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, 144 adet evden oluşan sosyal konut projesini başlattıklarını belirtti.

Yozgat Sarıkaya Belediyesi'nden 13.9 milyon TL'ye satılık 21 iş yeri!

Yozgat Sarıkaya Belediyesi, Yozgat ili, Sarıkaya ilçesi, Bahçelievler Mahallesi'nde yer alan 21 iş yerini 13 milyon 910 bin TL'ye satıyor...

Yozgat için acele kamulaştırma kararı!

Yozgat ili Sarıkaya, Akdağmadeni, Saraykent ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31118 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yozgat'taki yöresel ev yoğun ilgi görüyor!

Yozgat Belediyesi tarafından Sarıhacılı Mahallesi'nde açılan Yöresel Ürün Pazarı ve Kahvaltı Evi yoğun ilgi görüyor. Konakta Yozgat yöresine ait yöresel ürünler satılırken, üst katta ise organik kahvaltı ve yöresel yemekler satılıyor.

Yozgat Sarıkaya'ya cami müjdesi!

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde, hayırsever Davut Ayhan tarafından bağışlanan arsa üzerinde inşa edilecek olan caminin temeli atıldı.

Yozgat'taki tarihi hamam restore edildi!

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde yer alan tarhihi hamam restor edildi. Roma medeniyetinden günümüze kalan hamamın Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmesi için UNESCO'ya başvuruldu.

Yozgat'taki tarihi roma hamamı kurtarılacak!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve Kral Kızı olarak bilinen tarihi Roma Hamamı, kış aylarının en soğuk günlerinde bile ve büyüleyici tarihi görüntüsü ile dikkat çekiyor.

Yozgat Sarıkaya Kültür ve İş Merkezi gün sayıyor!

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine yapılan Sarıkaya Kültür ve İş Merkezi’nin açılışı için gün sayılıyor. Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel binanın 2 hafta içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Yozgat'ta acele kamulaştırma!

Yozgat İli sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazların Sarıkaya-Akdağmadeni İlçeleri Doğal Gaz Boru Hattı Projesi kapsamında Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ Yozgat Sarıkaya konutları teslim ediliyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Yozgat Sarıkaya 2.Etap Belediye Projesindeki daireler teslim ediliyor.

TOKİ Yozgat Sarıkaya konut teslimi yarın sona erecek!

TOKİ Yozgat Sarıkaya 2.Etap Belediye Projesinde teslim işlemleri 11-19 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yozgat Sarıkaya'da 165 konut teslim ediliyor!

Yozgat Sarıkaya İlçesinde 165 adet konutun teslim işlemleri gerçekleştirilecek.Sarıkaya Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel, ''165 adet konutun teslim işlemleri 11 - 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir" dedi.

TOKİ Yozgat Sarıkaya 2.Etap başvurusu başladı!

Yozgat Sarıkaya 2.Etap Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 2 adet konut için başvuru dönemi bugün başladı.

Yozgat Sarıkayada roma hamam kalıntıları bulundu Haberi

Yozgat Sarıkayada roma hamam kalıntıları bulundu

Yozgat Sarıkaya'da yerleşim yerleri arasında yer alan bölgede Roma döneminden kalan hamam kalıntıları bulunmuştu. Bunun üzerine 4 yıl önce başlatılan kazı çalışmaları kapsamında bugüne kadar 3 ayrı havuz keşfedildi. Ayrıca bölgede Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminden kalan eserler de bulundu. Vali Abdülkadir Yazıcı "Yeni bulgularla birlikte kazı alanı genişliyor. Gerekirse yeni istimlaklar yapıp binaları yıkabiliriz"...