29 / 04 / 2024

yozgatta tarihi evlerin restorasyonu

yozgatta tarihi evlerin restorasyonu

Yozgat Belediye Başkan Kazım Arşları, Yozgat tarihini yeniden canlandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Köseoğlu Mahallesindeki tarihi bir evde incelemelerde bulundu. 5-6 ay sonra bambaşka bir mekan olacak diye konuştu...

Şırnak Üniversitesi, teröristlerin yıktığı tarihi evlerin benzerini inşa ediyor!

Şırnak Üniversitesi (ŞÜ), 4 sene önce PKK'lı teröristlerin saldırılarında tahrip olan tarihi evlerin benzerini inşa ediyor.

Bitlis'teki tarihi evlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor! 

Bitlis'te tarihi ve tescilli evlerin restorasyon çalışmalarına başlandı. 405 tescilli tarihi yapının bulunduğu kentte, ilk etapta 40 evde başlatılan restorasyon çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca, 9 milyon 100 bin TL ödenek ayrıldı. 

Ordu Taşbaşı'ndaki tarihi evler restore ediliyor!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Taşbaşı Mahallesi’nde yer alan tarihi evlerin restorasyon çalışmalarını inceledi.

Harran'da tarihi dokuya zarar veren yapılar yıkılıyor!

UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaklaşık 250 yıllık konik kubbeli evlerin olduğu alanda, tarihi dokuya zarar veren yapılar tek tek yıkılıyor.

Mardin'in tarihi yapıları yıkıldı!

5 bine yıla uzanan Mardin’deki taş yapılı tarihi evlerin tek tek yıkılması Mardinlileri endişelendiriyor. Bölgede yıkılan evlere kimsenin sahip çıkmaması tepkilere neden oldu.

Mardin'de tarihi taş evlerin duvarları yıkıldı!

Mardin'de meydana gelen aşırı yağış nedeniyle birçok tarihi taş evin duvarı yıkıldı. Eski Mardin yolunda ise dağdan kopan kaya parçaları yola düştü.

Gölcük Saraylı'daki tarihi evlerin korunması TBMM'de!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesi Saraylı Mahallesi'nde bulunan tarihi evlerin korunması ve onarılması TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Alaçatı'da imar planları ile tarihi evler koruma altına alınıyor!

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ‘Alaçatı ve Çeşme Kale Koruma İmar Planları’ ile tarihi evlerin koruma altına alınmasına öncülük ediyor. 

Safranbolu’da 17 tarihi ev restore edilecek!

Safranbolu’da Akçasu Dere Islahı Projesinin ardından bu bölgede bulunan tarihi evlerin restorasyonu ile ilgili projenin de protokolü imzalandı.

Bitlis'teki tarihi evler turizme kazandırılıyor!

7 bin yıllık geçmişi bulunan ve tarihi eserleriyle adeta bir açık hava müzesi olan Bitlis'te, tarihi evlerin restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Ordu'da 17 tarihi eve restorasyon!

Ordu’da 19. yüzyıl Ermeni, Rum ve Osmanlı mimarisinin hakim olduğu evlerin bulunduğu Taşbaşı Mahallesi’nde 17 tarihi ev daha restore edilerek yenilenecek.

Sur tarihi dokusuyla yeniden inşa ediliyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yıkılan evlerin yerine tarihi dokuya uygun konaklar yapılıyor. Bakanlık, Terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu büyük zarar gören Sur'un "cazibe merkezi" haline getirilmesi için çalışıyor.

İzmir Torbalı'da tarihi evler yıkılıyor!

Torbalı Mallesindeki tarihi evler tek tek yıkılıyor. Yerlerine ise lüks daireler yapılıyor. Bir kaç yıl içerisinde tarihi evlerin sayısı neredeyse bitmiş olacak.

yozgatta tarihi evlerin restorasyonu Haberi

yozgatta tarihi evlerin restorasyonu



Yozgat Belediye Başkan Kazım Arşları, Yozgat tarihini yeniden canlandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Köseoğlu Mahallesindeki tarihi bir evde incelemelerde bulundu. 



YOZGAT Belediye Başkanı Kazını Arslan'ın başlattığı 'Her Mahalleye Özel Kentsel Dönüşüm' programı devam ediyor. Kent merkezinde alternatif cadde, park. alt yapı projelerini hayata geçiren Arslan, tarihi yapıların varlığını sürdürmesi amacıyla restore çalışmalarına da ağırlık veriyor. 


Başkan Kazım Arslan, Yozgat tarihini yeniden canlandırmak amacıyla yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde Köseoğlu Mahallesi'ndeki tarihi bir evde incelemelerde bulundu. Evin restore edilmesi için çalışma başlatıldığını söyleyen Arslan. 5-6 aylık sürede tarihi yapının halkın istifadesine sunulacağının müjdesini verdi. 


KENTLERİN HAFIZASI 


Şehirlerde bulunan sokak, yer, bölge gibi tarih geçmişi olan isimlerin ve yapıların tıpkı kültürleri gibi o şehirlerin hafızası olduğunu dile getiren Başkan Arslan. tarihi yapılar m günümüz şartlarına göre yeniden...