13 / 05 / 2024

YTÜ Teknopark Projesi

YTÜ Teknopark Projesi

2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurmak için çalışmalara başlamış. Yatırım tutarı 40 trilyon lira olan 'Teknopark Projesi', 40 bin metrekare kapalı alanda kurulacakmış.

GYODER PropTech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi açılıyor! 

Proptech pazarını desteklemek, sınır ötesi iş birlikleri ile büyütmek için GYODER ve YTÜ Yıldız Teknopark iş birliği ile kurulan “GYODER Proptech HUB YTÜ Startup House Girişimcilik Merkezi” Maslak’ta resmen açılıyor. 

Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzaktan Sertifika Programı gerçekleşti! 

GYODER-YTÜ Teknopark iş birliği ile Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ‘Gayrimenkulde Yapay Zekâ ve Veri Bilimi Uzaktan Sertifika Programı’ GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu’nun da katıldığı webinar’la sona erdi. 

Gayrimenkul sektöründe yapay zeka ve veri analitiği uygulamaları masaya yatırılacak!

GYODER-YTÜ Teknopark iş birliği ile Türkiye’de ilk defa yapılan ve büyük ilgi gören sertifika programı kapsamında ‘Yapay Zeka ve Veri Analitiğinde Sektör Uygulamaları’ konuşulacak.

GYODER Sertifika Programı başlıyor!

GYODER Sertifika Programı Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Teknopark işbirliğiyle başlıyor.

Türkiye'den Özbekistan'a teknopark yatırımı!

Türkiye’nin Özbekistan hükümetinin davetiyle başlatmış olduğu teknopark projesi ete kemiğe büründü. Proje için ilk adım, Taşkent’teki 1 milyar dolarlık Olmazor Teknopark ile atılacak.

Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi'ne İSTKA'dan destek!

Teknopark İstanbul'un kuluçka merkezi Cube Incubation'ın, İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında "Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20" ile destekleneceği açıklandı.

Ökotek Çevre Teknolojisi ve Kimya Sanayi Anonim Şirketi YTÜ Teknopark Şubesi açıldı! 

Ökotek Çevre Teknolojisi ve Kimya Sanayi Anonim Şirketi YTÜ Teknopark Şubesi bugün Küçükçekmece'de 2 milyon 500 bin TL sermaye bedeli açıldı. 

Karaman Teknopark projesi için imzalar atıldı!

Karaman ekonomisine canlılık kazandıracak olan Teknopark projesinin kurulmasına yönelik çalışmalar son hızla devam ediyor.

Tuzla'daki Teknopark projesine Ümraniye Belediyesi'nden destek!

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan Başkan Hasan Can’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette İstanbul Medeniyet Üniversitesi öncülüğünde kurulacak olan Teknopark projesi görüşüldü.

Teknopark Ankara’nın vizyonuna katkı yapacak!

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İvedik Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile bir araya geldi. Başkan Yaşar’a İvedik’in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Gültekin, Teknopark Ankara Projesi’nden de bahsetti.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü üst geçit projesi çalışmaları başladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde okuyan binlerce öğrencinin ulaşım sıkıntısına gidermek planlanan üst geçit projesi için inşaat çalışmalarına başlandı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü için üst geçit projesi!

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü’nde okuyan binlerce öğrencinin ulaşım sıkıntısına gidermek için üst geçit projesi hayata geçiriliyor.

Teknopark Projesi inşası hızlandırılıyor!

Muğla Valisi Amir Çiçek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Rıza Dalan, ilgili müdürlerin katılımı ile Valilik 75.Yıl Toplantı Salonu’nda Teknopark Projesi hakkında toplantı yapıldı.

YTÜ Teknopark Projesi Haberi

YTÜ Teknopark Projesi



Kışlaya Teknopark


Tarihi Davutpaşa Kışlası'nda kurulacak 'Bilim Parkı' için çalışmalar başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Ayhan Alkış, ''Biz bu parkta teknolojiyi üreteceğiz'' dedi


40 TRİLYONLUK YATIRIM


BAKANLAR Kurulu'nun onayından geçen 'Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Projesi' için hareket başladı. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, üniversite ile sanayi arasında köprü oluşturması hedeflenen 'Teknopark' için 20'nin üzerinde firmanın başvurduğunu açıkladı. Alkış, ''Projenin öngörülen yatırım tutarı 40 trilyon lirayı aşıyor. Teknopark, 40 bin metrekarelik kapalı alanı olacak şekilde planlanıyor'' dedi.


VERİMLİLİK ARTACAK


PROF. Alkış, Davutpaşa'daki sanayi yoğunluğunun proje için çok faydalı olduğuna dikkat çekti. YTÜ Teknoparkı'nın üç ana teknoloji grubuna ayrıldığını anlatan Rektör Alkış, ''Bunlar,...