28 / 04 / 2024

2003 yılında Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurulacakmış!

2003 yılında Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurulacakmış!

2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurmak için çalışmalara başlamış. Yatırım tutarı 40 trilyon lira olan 'Teknopark Projesi', 40 bin metrekare kapalı alanda kurulacakmış.



2003 yılında Davutpaşa Kışlası nda Bilim Parkı kurulacakmış!


Kışlaya Teknopark


Tarihi Davutpaşa Kışlası'nda kurulacak 'Bilim Parkı' için çalışmalar başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Ayhan Alkış, ''Biz bu parkta teknolojiyi üreteceğiz'' dedi


40 TRİLYONLUK YATIRIM


BAKANLAR Kurulu'nun onayından geçen 'Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Projesi' için hareket başladı. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, üniversite ile sanayi arasında köprü oluşturması hedeflenen 'Teknopark' için 20'nin üzerinde firmanın başvurduğunu açıkladı. Alkış, ''Projenin öngörülen yatırım tutarı 40 trilyon lirayı aşıyor. Teknopark, 40 bin metrekarelik kapalı alanı olacak şekilde planlanıyor'' dedi.


VERİMLİLİK ARTACAK


PROF. Alkış, Davutpaşa'daki sanayi yoğunluğunun proje için çok faydalı olduğuna dikkat çekti. YTÜ Teknoparkı'nın üç ana teknoloji grubuna ayrıldığını anlatan Rektör Alkış, ''Bunlar, yazılım ve telematik içeren 'Infopark', bilgisayar, elektronik ve esnek otomasyonu kapsayan ''Elektropark' ve biyoteknoloji konulu 'Biyopark' olacak'' şeklinde konuştu.


UYGULAMALI EĞİTİM


TEKNOPARK'IN, Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencilerine uygulamalı eğitim olanaklarının yanı sıra, mezuniyet sonrası nitelikli iş imkanları da sağlayacağını anlatan Prof. Dr. Ayhan Alkış şunları söyledi: ''Burada çalışacak firmalara çeşitli imkanlar sağlanacak. Teşviklerden, vergi indirimlerinden yararlanacaklar.''


(2003 yılında Reşat Altın 136.000.000 liraya satılıyormuş.)


Sabah 12 Haziran 2003



Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com




Geri Dön