13 / 05 / 2024

Davutpaşa Kışlası Teknopark

Davutpaşa Kışlası Teknopark

2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kışlası'nda 'Bilim Parkı' kurmak için çalışmalara başlamış. Yatırım tutarı 40 trilyon lira olan 'Teknopark Projesi', 40 bin metrekare kapalı alanda kurulacakmış.

1935'te Maçka kışlasına bekleme yerleri yapılmış! İlk durak örneği Atikalipaşa!

1935 yılında Maçka Kışlasında Tramvay bekleyen vatandaşların sığınabilecekleri bir bekleme alanlarının yapılması kararlaştırılmış.

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Galata Kulesi ve Selimiye Kışlası Vakıflar'a devredildi!

Galata Kulesi’nin Vakıflar’a devriyle ilgili mahkemenin karar verdiğini söyleyen Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, “Vahdettin Köşkü, Adile Sultan Sarayı, Zeynep Kamil Hastanesi, Paşakapısı Cezaevi, Selimiye Kışlası, Beylerbeyi Polis Evi, Abraham Paşa Konağı, Ihlamur Kasrı da artık Vakıflar’ın'' dedi.

Rami Kışlası Kütüphanesi yakında açılacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Rami Kışlası'na inşa ettiğimiz muhteşem kütüphaneyi de yakında milletimizin hizmetine sunacağız" dedi...

Çorum Redif Kışlası'nın restorasyonunu Bakanlık tamamlayacak!

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle restorasyonuna başlanan Çorum'daki Redif Kışlası, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle tamamlanarak hizmete açılacak.

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Topçu Kışlası açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası ile ilgili olarak, "Onun orjinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi.

Rami Kışlası projesinin inşaatına hız verildi!

Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rami Kışlası projesinin inşaatıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ersoy, Projeyi çok hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kışla, Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak'' diye konuştu.

Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüşmesi bizi heyecanlandırdı!

Osmanlı tarihçisi, yazar Dursun Gürlek, Rami Kışlası'nın kütüphaneye dönüştürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Beşir Ayvazoğlu: Rami Kışlası, bir kültürel kışla olacak!

Edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu yaptığı açıklamada Rami Kışlası'nın bir kültürel kışla olacağını söyledi.

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rami Kışlası'nı"Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını açıkladı.

Davutpaşa Kışlası Teknopark Haberi

Davutpaşa Kışlası Teknopark



Kışlaya Teknopark


Tarihi Davutpaşa Kışlası'nda kurulacak 'Bilim Parkı' için çalışmalar başladı. Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Ayhan Alkış, ''Biz bu parkta teknolojiyi üreteceğiz'' dedi


40 TRİLYONLUK YATIRIM


BAKANLAR Kurulu'nun onayından geçen 'Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark Projesi' için hareket başladı. YTÜ Rektörü Prof. Dr. Ayhan Alkış, üniversite ile sanayi arasında köprü oluşturması hedeflenen 'Teknopark' için 20'nin üzerinde firmanın başvurduğunu açıkladı. Alkış, ''Projenin öngörülen yatırım tutarı 40 trilyon lirayı aşıyor. Teknopark, 40 bin metrekarelik kapalı alanı olacak şekilde planlanıyor'' dedi.


VERİMLİLİK ARTACAK


PROF. Alkış, Davutpaşa'daki sanayi yoğunluğunun proje için çok faydalı olduğuna dikkat çekti. YTÜ Teknoparkı'nın üç ana teknoloji grubuna ayrıldığını anlatan Rektör Alkış, ''Bunlar,...