28 / 04 / 2024

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940'ta Emlak Bankası'nın Taksim Kışlası'na yaptıracağı inşaata belediyeden tepki! 

1940 yılında Taksim Kışlası arasına Emlak Bankası'nın inşa edeceği binalara belediye tepki gösterdi. 



Taksim Kışlası'nın Taksim bahçesi ile Panorama bahçesi arasındaki cephesinin yıkılması tepkiye neden oldu. 18 Mart 1940 tarihinde kışlanın bu kımının yıkımına başlanmış. Emlak Bankası tarafından buraya yapılacak olan inşaata belediye tespki göstermiş.

Burada yapılacak olan binaları inşaat masrafı ile faizi ödendikten sonra binalar belediyeye kalacaktı. Banka belediyeden yüzde 7 faiz istemesiyle bir anlaşmaya varılamamış.

Söz konusu haber Akşam Gazetesi'nin 1 Mart 1940 tarihli sayısında ''Taksim kışlası bir kısmının yıktırılmasına münakaşaya kondu'' başlığı ile kaleme alınmış. İşte söz konusu o haber...

Taksim kışlası bir kısmının yıktırılmasına münakaşaya kondu

Taksim kışlasının, Taksim bahçedle Panorama bahçesi arasındaki cephesinin yıktırılması münakaşaya konulmuştur. 18 martta talibine thale edildikten sonra kışlanın bu kısmı hemen yıktırılmağa başlanacaktır.

Taksim kışlası arsasında Emlak bankanın inşa edeceği binalar hakkında banka ile Belediye arasında milzakere cereyan ediyordu. Burada yapılacak binaların inşa masrafi ile falzi ödendikten muayyan bir müddet sonra bu binalar Belediyeye kalacaktı. Banka, Belediyeden yüzde yedi fals istediğinden, henüz bir anlaşma yapılamamıştır.''

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

Geri Dön