16 / 05 / 2024

ytü Trafik Laboratuvarları projesi

ytü Trafik Laboratuvarları projesi

İBB Trafik Laboratuvarları projesini hayata geçirdi. İlk etapta YTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan merkezlerde öğretim üyeleri ve öğrenciler uygulamalı testler, araştırmalar, analizler yaparak trafik çözümleri ve projeler geliştiriyor.

Reflex Trafik ve İş güvenliği Limited Şirketi kuruldu!

Reflex Trafik ve İş güvenliği Limited Şirketi Safa Diler Algur ve Kemal Can Kılıç ortaklığında 80 bin TL sermaye ile 8 Kasım'da kuruldu. 

Özden Trafik İşaretleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Özden Trafik İşaretleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Mustafa Akşıoğlu tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Elon Musk'ın trafik çilesini bitirecek çılgın projesi!

Ünlü iş adamı Elon Musk,özellikle İstanbulluların artık bıktığı trafik çilesini çözecek projesini açıkladı. İşte Elon Musk'ın trafik çilesini bitirecek çılgın projesi...

Bilkent Şehir Hastanesi çevresinde trafik akışı yeniden düzenlenecek!

Bilkent Şehir Hastanesi çevresindeki yeni yol çalışmalarıyla trafik akışı yeniden düzenlenecek.Çalışmaların 2 yıl sürmesi planlanıyor.

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu: Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız!

Dönel kavşak için yapım ihalesinin gerçekleştiği söyleyen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkam Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da trafik sorunu bırakmayacağız” dedi.

Sinerji Trafik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sinerji Trafik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Atif Topal imzasıyla kuruldu.

Yolsan Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yolsan Trafik İşaretleri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mehmet Abdullah Kılıçarslan imzasıyla kuruldu.

Alibeyköy'ün trafik sorunu bu projeyle çözülecek!

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Alibeyköy trafiğinin çözümü için düğmeye bastı. Başkan Aydın'ın talimatıyla Alibeyköy'de yaşanan trafik sorunu ile ilgili bir proje hazırlandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü, İstanbul'un trafik yükünü azaltacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün İstanbul'un üzerindeki trafik yükünü azaltacağını söyledi.

3. havalimanı hava trafik kontrol kulesinin temeli atıldı!

Pininfarina ve Aecom tarafından tasarlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kahramanmaraş'ın trafik sorununa neşter!

Kahramanmaraş’ta trafik sorununa neşter vuran Büyükşehir Belediyesi kent içi trafiği rahatlatmak adına yeni yol ve bulvarın yanı sıra kavşak düzenlemelerini de aralıksız olarak devam ettiriyor

Bağcılar'da öğrencilere trafik eğitim parkı inşa ediliyor!

Bağcılar’da ilköğretim çağındaki öğrencilere trafik kurallarını eğlenerek öğretmek amacıyla Trafik Eğitim Pisti ve Parkı inşa ediliyor.

İkarus Trafik İşaretleri Limited Şirketi Ümraniye 3 Şubesi açıldı!

İkarus Trafik İşaretleri Limited Şirketi Ümraniye 3 Şubesi, Veysal Eliş ve Yalçın Çetin Şube Müdürlüğü'nde 20 bin TL sermaye ile 29 Ağustos'ta Ümraniye'de açıldı.

ytü Trafik Laboratuvarları projesi Haberi

ytü Trafik Laboratuvarları projesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek üniversitelerde Trafik Laboratuvarları projesini hayata geçirdi. İlk etapta Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan merkezlerde öğretim üyeleri ve öğrenciler uygulamalı testler, araştırmalar, analizler yaparak trafik çözümleri ve projeler geliştiriyor. Açılan merkezler TKM ile koordineli olarak çalışarak, trafik uzmanı yetiştirecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Müdürlüğü, akıllı ulaşım sistemleri kullanılarak trafiğin yönetildiği Trafik Kontrol Merkezi’nin (TKM) küçük ölçekli modellerini üniversitelerde hayata geçirdi. Pilot üniversiteler olan Yıldız Teknik Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi’nde kurulan TKM Laboratuvarları’nda trafik ile ilgili akademik çalışmalar, uygulamalı testler, sunumlar, seminerler, eğitimler gibi birçok faaliyet yürütülüyor.


ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ OLARAK HİZMET VERİYOR


Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen TKM Laboratuvarı’nda üniversitelerin araştırma görevlileri ve pek çok bölümden öğrenciler gönüllü olarak görev alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Trafik...