07 / 07 / 2024

yük köyü

yük köyü

Üretim ve ihracat gücü ile adından söz ettiren Bursa, uluslararası ve bölgesel lojistik güç olmak için de harekete geçti

Marmaris'te iki köye yıkım kararı

Hisaröyü köyündeki bin Selimiye köyündeki 250yapıyla ilgili yıkım kararı bulunuyor

Kayseri Atatürk Stadyumu yıkılıyor

Kayseri Atatürk Stadyumu'nun yıkımişlemlerinin hızlandırıldığı bildirildi.

Krizde en büyük darbeyi inşaat yedi

2008'in 9 ayında toplam yatırım tutarı 70.1 milyar YTL'yi bulan inşaat sektörü, ABD'den dünyaya yayılan krizden büyük darbe yedi.

Yeditepe'nin mistik yüzü görücüye çıkıyor

İstanbul'da 2010 Avrupa Kültür Başkentliği için hazırlıklar hızlanırken, özel sektörde de 2010'a yönelik kültürel etkinlikler start almaya başladı.

Optimum Kadıköy'e kriz uğramadı

Rönesans Alışveriş Merkezleri tarafından 27 Kasım 2008 tarihinde Göztepe E5 karayolu üzerinde açılan Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi Kadıköy'ü açılışından bugüne hergün ortalama 40 bin kişi ziyaret etti.

Türkiye'nin en büyük kongre merkezi kiraya veriliyor

Ankara Ticaret Odası Başkanlığı, Ankara'da bulunan kongre merkezini 5 yıllık süre için kiralayacak.

En büyük paten salonu açılıyor

Türkiye'nin en büyük buz pateni salonu bu ayın sonunda Erzurum'da hizmete açılacak.

Optimum Kadıköy'de bu bayram şenlik var

Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi Kadıköy, bayramda ziyaretçilerini şenlik tadında etkinliklerle ağırlıyor.

Optimum Kadıköy'e 4 günde 250 bin müşteri

Rönesans Alışveriş Merkezleri tarafından Göztepe E5 karayolu üzerinde açılan Optimum Outlet Kadıköy'ü krize rağmen dört günde 250 bin kişi ziyaret etti.

Optimum Kadıköy'den krize büyük darbe!

Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi Kadıköy'ü krize rağmen dört günde 250 bin kişi ziyaret etti, mağazalar ciro rekorları kırdı

Büyükşehir'e yeni kaynak Seyrantepe'de

Büyükşehir Belediyesi, Seyrantepe Metro İstasyonu'nun 50 bin metrekare büyüklüğündeki üst kullanım hakkını satışa çıkarıyor.

Divan Otel yıkılıyor, yenisi yolda!

Taksim Elmadağ'daki Divan Otel'in yıkımına başlanıldı

Beyhan Karahan'a New York'ta en büyük ödül

New York Eyaleti Mimarlar Odası (AIA) tarafından 1968 yılından beri Amerika ve dünya çapında layık görülen en üstün kalitedeki mimari projelere verilen Mükemmellik Ödülü'nü Türk mimar Beyhan Karahan kazandı.

yük köyü Haberi

yük köyü

Avrupa'da 1960'lı yılların sonlarından itibaren gündeme gelen ‘yük köyü' (freight village) olgusu Bursa'da da tartışılmaya başlandı. Türkiye'de özelikle son yıllarda gündeme gelmeye başlayan ve 2006 yılında TCDD tarafından somut projelerin oluşturulduğu kavramın hayata geçirilmesiyle Bursa'nın bölgesel büyümede önünün açılması hedefleniyor.


Demiryolu, karayolu, deniz ve havayollarının kesiştiği noktalarda, kent merkezinin dışında ancak

yakınında kurulması fizibl olan lojistik köy için Bursa'daki adresler de konuşulmaya başlandı. Özellikle birinci etabı Bilecik - Bursa, ikici etabı ise Bursa - Bandırma arasında yapılacak olan hızlı tren projesi lojistik köyün kurulacağı noktayı da bir anlamda belirleyecek. Tren hızları belli kilometrelere düşürülerek aynı hat üzerinde hem yük hem yolcu taşınması gündeme getirilirken, TCDD'nin Bursa'da biri yolcu, diğeri yük istasyonu olmak üzere 2 istasyon yapacağı konuşuluyor. Bursa'nın batısında yer alan...