06 / 05 / 2024

yukarı tekke cami restorasyon

yukarı tekke cami restorasyon

Yukarı Tekke Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmalarının 2020 yılında tamamlanması planlanıyor. 

Sivas'ta, ay yıldız mimarili cami ibadete açıldı!

Sivas'ta, ay ve yıldız mimarisiyle Türkiye'de ilk olma özelliğine sahip olan ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi hizmete açıldı!

Sivas'ta ay ve yıldız mimarisine sahip Türkiye'de ilk olacak ve yapımı tamamlanan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi, gerçekleşen törenle hizmete ibadete açıldı.

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Bolu Yukarı Tekke Camisi'nin restorasyonu 2020'de tamamlanacak!

Yukarı Tekke Camisi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmalarının 2020 yılında tamamlanması planlanıyor. 

Sivas Ay Yıldız Cami'sinin inşaatı son sürat!

Sivas Belediyesi tarafından Yukarı Tekke Mezarlığı'nda hayata geçirilen Ay Yıldız Cami'sinin inşaatı son sürat devam ediyor.

Sivas Ayyıldız Cami'nin temeli atıldı!

Sivas Yukarı Tekke'de hayata geçirilmesi planlanan Ayyıldız Cami'nin temeli, görkemli bir törenle atıldı.

Kastamonu'daki 730 yıllık tarihi ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Kastamonu'daki 730 yıllık ahşap cami restore edildi!

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Ankara Çankaya Yukarı Öveçler Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Ankara Çankaya İlçesi, Yukarı Öveçler Mahallesi, 28145 ada 1 parselde bulunan Hacı Derviş Camii’nin yıkıldığı ve yerine 6500 m2 kapalı alana sahip, yaklaşık maliyeti 7-8 milyon olan yeni bir cami ve külliye inşaatına ilişkin imar planı değişikliği bugün

TOKİ Trabzon Araklı'da cami restorasyon ihalesi 2 Ekim'de!

TOKİ Trabzon Araklı Kalecik Mahallesi'nde cami restorasyon işinin ihalesi 2 Ekim'de yapılıyor...

Çamlıca’ya cami için 20 proje finale kaldı!

Çamlıca Tepesi'ne inşa edilecek cami projesi için yapılan 62 başvurudan 20'si finale kaldı

Manisa'da 65 cami restore edilecek!

Manisa'da, aralarında Kanuni Sultan Süleyman'ın annesi Hafsa Sultan'ın yaptırdığı Sultan Camisi ile 3. Murad'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Muradiye Camisi'nin de arasında olduğu asırlık 65 cami restore edilecek

Çamlıca'ya yapılacak dev cami projesi gecikecek!

'Çamlıca yeni silüetinin mimarını arıyor' adıyla düzenlenen Çamlıca Cami yarışması için projelerin teslimi 3 Eylül’de sona erdi.

yukarı tekke cami restorasyon Haberi

yukarı tekke cami restorasyon

Bolu Gerede'de bulunan Yukarı Tekke Camis'nde restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor. Caminin tarihi dokusuna zarar verilmeden, yıpranan bölümleri onarılıyor. 

Bolu Gündem'de yer alan habere göre, ibadete kapalı olan caminin restorasyon çalışmalarının 2020 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından cami yeniden ibadete açılacak. 

Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar, camilere olan hizmetlerini hiçbir zaman eksik etmediklerini vurgulayarak, “Cami görevlilerimiz ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda restorasyonuna başlanan Yukarı Tekke Camisi en kısa sürede ibadete açılacak” ifadelerini...