28 / 04 / 2024

Ankara Çankaya Yukarı Öveçler Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Ankara Çankaya Yukarı Öveçler Mahallesi imar planı değişikliği askıya çıktı!

Ankara Çankaya İlçesi, Yukarı Öveçler Mahallesi, 28145 ada 1 parselde bulunan Hacı Derviş Camii’nin yıkıldığı ve yerine 6500 m2 kapalı alana sahip, yaklaşık maliyeti 7-8 milyon olan yeni bir cami ve külliye inşaatına ilişkin imar planı değişikliği bugün




Ankara Çankaya İlçesi, Yukarı Öveçler Mahallesi, 28145 ada 1 parselde bulunan Hacı Derviş Camii’nin yıkıldığı ve yerine 6500 m2  kapalı alana sahip, yaklaşık maliyeti 7-8 milyon olan yeni bir cami ve külliye inşaatına başlandığından bahisle 633 sayılı Kanunun değişik 4. Maddesi kapsamında dernekler tarafından yapılan/yaptırılan camilerin bir kısmının ticari faaliyetlerde kullandırılmasına yönelik imkanlardan faydalanmak üzere meri planın plan notlarının 2. Maddesinin; “Parsel ‘İbadet Yeri’ fonksiyonunda olup, bu alanda dini tesis ile bütünleşecek şekilde irtifak hakkı tesisine konu edilmemek şartı ile eğitim, kültür, ticaret vb. fonksiyonlar yer alabilir.” olarak düzenlenmesine yönelik hazırlanan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi, 10 Mart 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Bugün askıya çıkarılan  Ankara  Çankaya Yukarı Öveçler Mahallesi imar planı değişikliği 29 Mayıs 2014 tarihinde askıdan inecek.




Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com


Geri Dön