08 / 05 / 2024

yüksek aidat bedelleri

yüksek aidat bedelleri

Markalı ve lüks konut projeleri, yaşam kalitesini arttırmaya yönelik sayısız hizmete imza atarken, bu durum konut sahibine yüksek aidat olarak geri dönüyor. Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan konuyu değerlendirdi.

Yüksek kira bedelleri bunu da yaptırdı! Apartman ortak alanı kiralayanlara mahkeme yolu açılıyor!

Günümüzde yüksek kira bedelleri ve artan maliyetler karşısında kat malikleri ortak alanları kiraya verip maddi kaynak sağlayarak, apartmanların ya da sitelerin giderlerini karşılamak yoluna sıklıkla başvurmaya başladı. Bu durum mahkeme yolunu açıyor.

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Kira bedelleri 15 bin TL oldu: 17 bin 2 liralık asgari ücret kirayı zor çıkarıyor! Vatandaşlardan yüksek zam talebi!

Vatandaşlar asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak belirlenmesine ilişkin düşüncelerini açıkladı. Kiralardan yakınan vatandaşlar, daha yüksek zam talep etti. 

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Kredi kart sahiplerine müjdeli haber! Yüksek mahkeme öyle bir karar verdi ki, herkes yararlanacak!

Yıllardır yılan hikayesine dönen kredi kart aidatlarının iadesi konusunda bu defa çok önemli bir gelişme yaşandı. Davaya bakan yüksek mahkeme kart sahipleri lehine karar verdi. Kart aidatınızı almak için ne yapacaksınız? Hemen bakın!

Aidatlar kiraları yakaladı! İşte en yüksek aidat olan ilçeler

Enerji fiyatlarındaki yükseliş ve iş gücü maliyetlerinin artması gibi nedenlerle İstanbul’da konut aidatları, kiraları yakaladı. İşte en yüksek aidat alınan ilçeler...

Yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen aidat konusunda sular durulmuyor. Peki yüksek aidat ödememek için ne yapılır?

İstanbul'da en yüksek aidat hangi ilçelerde?

2022'yle beraber yüzde 40-60 oranında artan site aidatları yönetimleri ve ev sahiplerini karşı karşıya getirdi. Türkiye Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED) İstanbul'da en yüksek aidat tutarlarının Sarıyer, Ortaköy ve Beşiktaş'ta olduğunu belirtti.

Markalı konutlarda en yüksek aidat hangi ilde?

REIDIN tarafından hazırlanan 2021 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Değerleri analiz sonuçları belli oldu. Peki analize göre en çok aidat hangi ilde ödeniyor?

Konut sitelerindeki yüksek aidatlardan kimler sorumlu?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde konut sitelerinde talep edilen yüksek aidat ücretlerini kaleme aldı.

Yüksek aidat mağduru olmamak için neler yapılmalı? 

Sitelerde yüksek aidatlar site sakinlerinin en büyük problemlerinden biri. Peki, sitelerde yüksek aidat ile karşılaşılmaması için neler yapılabilir? İşte detaylar...

Berlin'deki yüksek kira fiyatlarına Viyana modeli önerisi!

Almanya’nın başkenti Berlin’in gündemi, yüksek kira bedelleri. Bu çerçevede halk, bugün yalnızca genel seçimler için değil, yeni eyalet yönetimini seçmek ve konut krizine karşı harekete geçmek için de sandık başında. 

Yüksek aidat ücretleri şikayet edilebilir mi?

Son 7 ay içerisinde İstanbul genelinde aidat ücretleri yüzde 20 artış kaydetti. Öyle ki aidat ücretleri neredeyse kiralarla yarışır hale geldi. Peki vatandaşlar artan bu aidat ücretleri karşısında ne yapabilir? İşte detaylar...

yüksek aidat bedelleri Haberi

yüksek aidat bedelleri

Sektör temsilcileri, düşük aidatın yolunun alternatif enerji kullanımından geçtiğini ifade ederek, yapılacak özel çalışmaların satış aşamasında da yardımcı olacağını vurguluyor.


Daha iyi yaşam koşulları ve sosyal aktiviteler sunmak üzere geliştirilen lüks projeler, beraberinde yüksek aidatları da getiriyor. Yeni inşa edilen projeler havuz bakımından güvenliğe, tenis kortundan spor salonuna çok sayıda hizmeti sunarken, söz konusu hizmetlerle gelen yüksek aidatlar konut sahiplerinin yaşamını neredeyse kira verir gibi sürdürmesine neden oluyor.


Son olarak Ankara’nın gözde yerleşim yerlerinden Beytepe’de inşa ettikleri Elit Royal Residence projesiyle dikkati çeken Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, aidat konusunun satış aşamasında ilk sorulan sorulardan biri olduğunu söyledi.


Yıldızhan, “Konut algısı artık değişti. İnsanlar, yaşam kalitesini yükseltecek, konforlu ve sosyal alanların da yer aldığı konutlarda hayatını sürdürmek istiyor. Ancak lüks...