04 / 05 / 2024

Yüksek gerilim hatları yapı izni

Yüksek gerilim hatları yapı izni

Türkiye'deki deprem riski taşıyan konutların yeniden inşasına yüksek gerilim hatlarının engel olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar, gerilim hatları nedeniyle yüksek kat izni alamıyor. Bu nedenle vatandaşlar dönüşüme sıcak bakmıyor.

Bakan Uraloğlu açıkladı! Karadeniz'e yüksek hızlı tren geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm Türkiye'yi yüksek hızlı tren hatlarıyla sarmak için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını kaydetti. 

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Türkiye yüksek hızlı tren ağıyla şehirleri birbirine bağlıyor: Hangi illere yeni hatlar geliyor?

Yüksek hızlı tren ağı 41 şehri kapsayacak şekilde genişletilecek. Resmi duyurunun ardından ulaşımda yaşanan bu gelişme tüm Türkiye’ye duyuruldu. İşte bu gelişmeyi bekleyen iller ve oluşturulması planlanan YHT hatları ve süresi hakkında detaylar haberin devamında yer alıyor...

Yüksek Hızlı Tren'e şehirlerarası hızlı ekspres seferleri geliyor!

Ulaştırma Bakanlığı, 2020’de yeni Yüksek Hızlı Tren hatlarını işletmeye alırken, verimliliği artırmak için YHT güzergâhlarında ekspres seferlere başlayacağını duyurdu...

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

İki apartman arasındaki yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor!

7’şer katlı ve 64’er daireli Altınbaş blokları arasında kalan yüksek gerilim hattı konut satışlarını engelliyor. Vatandaşlar bu bloklardan ev almaya korkuyor.

İzmir'de yüksek gerilim hattı altına yapılan parka tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da yüksek gerilim hattının altına park yapması tepki çekti. Uzmanlar, bu parkta çocuk sağlığının olumsuz etkileneceğini belirtirken, vatandaşlar ise “Çocuklarımızı burada oynatmak istemiyoruz” diye konuştu

Marmaray'ın banliyö hatları 2 yıl içinde tamamlanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ''Marmaray'dan beklentimiz çok daha yüksek. Banliyö hatlarını bitirip bağladığımızda Marmaray şu andakinin birkaç misli yolcu taşıyacak'' dedi.

Yüksek gerilim hatları kentsel dönüşümü engelliyor!

Türkiye'deki deprem riski taşıyan konutların yeniden inşasına yüksek gerilim hatlarının engel olduğu ortaya çıktı. Vatandaşlar, gerilim hatları nedeniyle yüksek kat izni alamıyor. Bu nedenle vatandaşlar dönüşüme sıcak bakmıyor.

Esenyurt'ta yüksek gerilim hattı yukarı taşınacak!

Esenyurt Belediyesi yeni bir hizmete adım atarak mahallelerdeki yüksek gerilim hatlarını en az 35 metre olmak üzere daha da yukarı çıkartacak.

5. Levent'te iletim sistemini Torunlar dönüştürüyor!

TORUNLAR GYO ve KİPTAŞ iş- özel sektör tarafından gerçekleşbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülecek.

5. Levent projesi yüksek gerilim hatlarından kurtulacak!

Torunlar GYO, inşaatı süren 5. Levent'te, 80 milyon TL'lik ek yatırımla 55 bin metrelik yüksek gerilim hattını yer altına alıyor.

Torunlar GYO'dan elektrik iletim sistemi için 80 milyon lira!

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliğiyle TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen 5. Levent projesi üzerinden geçen yüksek gerilim hatları TEİAŞ ile Torunlar GYO arasında yapılan sözleşme ile dönüştürülerek yerin altına alınıyor.

Yüksek gerilim hatları yapı izni Haberi

Yüksek gerilim hatları yapı izni

Kentsel dönüşüm projesiyle evlerini yenilemek isteyen vatandaşlar, gerilim hatları nedeniyle yüksek kat izni alamıyor. Bu nedenle vatandaşlar dönüşüme sıcak bakmıyor.


2 KATTAN FAZLA İZİN YOK


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 120 milyon metrekarelik alanı riskli ilan etmesiyle yaklaşık 7 milyon binanın yenilenmesi gündeme gelmişti. Kentin estetiğini de olumsuz etkileyen yüksek gerilim hatları Türkiye'nin birçok noktasında yer altına alınmaya başlandı. Bazı ilçe belediyeleri ise gerilim hatlarını yükselterek imar yüksekliğini artırma yoluna gitti. Ancak halen yer altına alınmayan gerilim hatları, konut sahiplerini olumsuz etkiliyor. Değişen imar planları nedeniyle belediyeler gerilim hatlarının altındaki binalara 2 kattan fazla inşaat izni vermezken bu durum vatandaşlara büyük mağduriyet yaşatıyor.


Esenler Kemer Mahallesi sakinleri de benzer durumdan şikayetçi. Yıkım kararı çıkarılan Huzur Apartmanı sakinlerinden İbrahim Kır ise “Ev sahibiyken kiracı...