02 / 05 / 2024

Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları yarışması

Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları yarışması

İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında, Folkart Narlıdere “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu...

İstanbul'da tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, mega kent İstanbul'da dün 3 milyon 550 bin 435 metreküp ile tüm zamanların en yüksek günlük su tüketimi gerçekleşti.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir inşa edilecek!

Seul'de yüksek teknolojili 10 dakikalık şehir hayata geçirilecek. 8 konut binasını ortak çalışma ofisleri ve çalışma alanları ile bir araya getiren 125 dönüm büyüklüğündeki bölgede aynı zamanda eğlence mekanları, fitness merkezleri ve yüzme havuzları bulunacak.

İzmir'in kent merkezinde deprem riski yüksek!

Deprem uzmanları tarafından 118 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin “İzmir depremi” olmadığı uyarısı yapılmıştı. İzmir'de deprem riskinin yüksek olduğu ve planlamanın bir “kentsel dönüşüm seferberliği” anlayışıyla sürdürülmesinin gerektiği belirtildi.

Gayrimenkul başına en yüksek ücret hangi şehirlerde ödendi?

Türkiye genelinde geçen sene gayrimenkul satışında beyan edilen ortalama tapu değeri 187,5 bin TL şeklinde olurken, en yüksek rakam 413 bin TL ile mega kent İstanbul, 304,6 bin TL ile Muğla ve 239,5 bin TL ile İzmir'de kaydedildi.

Ruhsar Pekcan: Yüksek teknolojili firmalara kira desteği sağlanacak!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yüksek teknolojili veya katma değeri yüksek sektörlerde ihracat hedefiyle faaliyet gösterecek firmalara istihdam ve kira desteği sağlanacağını açıkladı.

İtalya'dan Folkart Narlıdere'ye ödül!

İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında, Folkart Narlıdere “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülünün sahibi oldu...

Geleceğin yüksek teknolojili 8 kenti!

Bir çok ülke artık yüksek teknolojili kentler kuruyor. İklim dostu olmasına özen gösterilen kentlerin istihdam ve yeni yaşam alanı yaratması planlanıyor...

Amerika'daki yüksek kira oranları evsiz sayısını artırıyor!

Amerika'nın 13 eyaletinde ve başkent Washington’da evsiz sayısında artış kaydedildi. Evsizliğin nedenlerinden biri, yoksulluk oranının yüksek olduğu bölgelerde kiralık konut arzının kısıtlı olması...

Adana Havalimanı'da yüksek bina sorunu çözüldü!

Adana merkez Seyhan İlçe Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorunu çözdüklerini açıkladı.

Adana Havalimanı çevresindeki yüksek bina sorunu çözüldü!

ADANA kent merkezindeki havaalanı çevresinde 60 bin kişiyi ilgilendiren, hava trafiğini tehlikeye soktuğu için 'mania' engeline takılan yüksek binalarla ilgili sorun çözüldü.

Bursa'yı 2023 hedeflerine OSB taşıyacak!

Bursa'yı yüksek teknolojili yatırımların merkezi haline getirecek olan yeni organize sanayi bölgesi Kent Konseyi'nde masaya yatırıldı. Şehrin önde gelen isimleri yeni OSB'nin Bursa'yı 2023 hedeflerine taşıyacağını ifade etti.

Bursa OSB'si Kent Konseyi'nde masaya yatırıldı!

Bursa'yı yüksek teknolojili yatırımların merkezi haline getirecek olan yeni organize sanayi bölgesi (OSB) Kent Konseyi'nde masaya yatırıldı. Şehrin önde gelen isimleri yeni OSB'nin Bursa'yı 2023 hedeflerine taşıyacağını ifade etti.

Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları yarışması Haberi

Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları yarışması

Folkart Narlıdere, İtalya’da düzenlenen “EcoTech Green Awards” yarışmasında “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisinde 2.’lik ödülüne laik görüldü.

İtalya’da Paysage Topscape’in düzenlediği uluslararası “EcoTech Green Awards”olarak adlandırılan ödüller kapsamında, “Yüksek Teknolojili Kent Peyzajları” kategorisi altında Folkart Narlıdere projesi ikincilik ödülünün sahibi oldu. Jurinin yaptığı açıklamada, Folkart Narlıdere projesinin “yenilikçi yaklaşım ve doğanın basit ve anlaşılabilir bir ‘mutlak kahraman’ olduğuna dikkat çekmesi ve yeni bir mikrokozmos yaratmış olmasından dolayı” ödül aldığı ifade edildi. Folkart Narlıdere, önceden de Architects 2010 European Property Awards / Highly Commended “Konut / Çok Katlı Yapılar” ödülünün kazananı olmuştu.

Mimari tasarımını Emre Arolat’ın yaptığı Folkart Narlıdere’de peyzaj tasarımı ise DS Mimarlık imzasını taşıyor. Projede peyzaj uygulamalarını ise Karaoğlu Peyzaj yaptı.

Sancak: Folkart Narlıdere gururumuz

Folkart Narlıdere projesinin yeni bir...