05 / 05 / 2024

Yüksekova okul sayısı

Yüksekova okul sayısı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2014-2015 yılında 65 derslikli toplam 4 okul eğitim ve öğretime açıldığı belirtildi. Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Kruvaziyer turizminde rekor! Yolcu sayısı 2022’de 1 milyonu aştı!

Bakan Karaismailoğlu, geçen yıl gemi sayısını tam 12 katına çıktığını ve yolcu sayısının da 1 milyonu aştığını açıkladı.

Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı?

Doğalgaz ve kombilere dair sorular havaların soğuması ile gündeme gelmektedir. Bu yüzden Petek sayısı faturayı etkiler mi? Petekler kaç derece olmalı? soruları vatandaşlar tarafından sorulmaktadır. İşte o yanıtlar!

Pandemide milyoner sayısı yüzde 53 arttı!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sürekli yükselen milyoner sayısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, milyoner sayısının salgından beri yüzde 53 artış gösterdiğini belirtti.

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

İngiltere'de konut krizi büyüyor: Evsizlerin sayısı yüzde 23 arttı!

İngiltere'de konut krizi büyüyor. Ülkede bir yılda evsizlerin sayısı yüzde 23 arttı. Tahminlerine göre şu anda İngiltere'deki evsizlerin toplam sayısı 280 bin civarında...

17 yılda kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri TBMM'de!

2002-2019 yılları arasında kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yüksekova'da 24.1 milyon TL'ye 100 iş yeri yaptırılacak!

Hakkari Yüksekova II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı, Hakkari Yüksekova 2. Kısım Sanayi Sitesi'ne ait 100 işyeri yapım işini 24 milyon 106 bin 835 TL'ye ihale ediyor.

Tekkeköy'e yeni bir okul daha!

Tekkeköy’deki okul sayısının 4,5 yılda hedeflenen seviyenin üzerine çıktığını dile getiren Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Tekkeköylü hayırsever Melek-Kadir Korkmaz çiftinin ilçeye ikinci bir okul yapma sözü verdiklerini söyledi. 

Özel okul sayısı hızla artıyor!

Eğitim sektöründe büyük hareketlilik devam ediyor.  Özel okul sayısı hızla artıyor. Bazı firmalar franchising sistemiyle yatırım atağına kalktı.

Deprem riski bulunan okul sayısı mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan okul sayısı hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'e yönelik soru önergesi hazırladı..

Havalimanı sayısı 15 yılda 26'dan 55'e yükseldi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Muş Havaalanında düzenlenen temel atma törenine katıldı. Arslan, 15 yılda havalimanı sayısı 26'dan 55'e yükseldiğini açıkladı.

Yüksekova 2. Kısım'da 16,4 milyon TL'ye 100 iş yeri yapılacak!

Hakkari Yüksekova II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanlığı Hakkari Yüksekova II. Kısım Küçük Sanayi Sitesi 100 işyeri yapacak. İhalenin keşif bedeli 16 milyon 430 bin TL olarak belirlendi.

Yüksekova okul sayısı Haberi

Yüksekova okul sayısı

Yüksekova’da eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve öğrencilerin daha rahat sınıflarda eğitim görmelerini sağlamak amacıyla derslik yapımına hız verildi. İlçenin yeni yerleşim yerlerindeki sıkıntıyı gidermek amacıyla yapılan yeni okullar bir bir hizmete giriyor. Yüksekova Milli Eğitim Müdürü Necmettin Kaya, 2016-2017 yılında 64 derslikli toplam 7 okulun eğitim ve öğretime açılacağını belirtti. Kaya,”2016-2017 yılında ise ilçede derslik sıkıntısının giderilmesi ve eğitim sıkıntısının yaşanmaması için 156 derslikli toplam 10 okul daha hizmete açılacak. 152 derslik orta-öğretime, 129 derslikli de temel eğitime ayrılacak. İnşaatları devam eden okullar ile ihale aşamasında olan okullar bittiği vakit ilçenin derslik ihtiyacı büyük oranda hal edilmiş olunacak” dedi.


ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Gelecek yıllarda yeni yapılacak okullarla beraber öğrencilerin daha rahat okullarda eğitim göreceklerini ifade eden Kaya, ilçede öğrenci...