03 / 05 / 2024

Yüksel Dum kentsel dönüşüm dava sonucu

Yüksel Dum kentsel dönüşüm dava sonucu

Yüksel Dum’un evini yıktılar, baraka yaptı. Toprağını kentsel dönüşüme terk etmedi. Dava açtı, kazandı; arazinin değeri 1 milyon TL'ye dayandı. Ama davanın nihai sonucunu görmeye kalbi yetmedi. İşte Ataşehir’den bir kentsel dönüşüm hikâyesi..

Cüneyt Yüksel'den Tekirdağ Süleymanpaşa kentsel dönüşüm sunumu!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a bazı mahallelerde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm ile ilgili sunum yaptı.

Gökhan Yüksel: Konumuz deprem dönüşümü olmalı!

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Kartal Belediye Meclisi'nin Şubat ayı Toplantısı’nda kentsel dönüşüm süreciyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yüksel; “En önemli konumuz deprem dönüşümü olmalı” dedi.

Yüksel Öztürk kimdir?

2012 yılında Yüksel Öztürk Mimarlık Bürosu'sunu kuran ve mimari çalışmalarına burada devam eden Mimar Yüksel Öztürk kimdir? Yüksel Öztürk, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Yüksel Öztürk..

İsmet Yüksel: Yüreğir'de dönüşüm biran önce başlamalı!

İsmet Yüksel "Yüreğir hem Doğu'dan gelenlerin, hem de Adana'nın kırsalından gelenlerin ilk yerleşim yeri. 400 binin üzerinde nüfusuyla, Yüreğir dün de bugün de hala sahipsiz. Yüreğir'de bir kentsel dönüşüme bir an önce başlamak gerekiyor."

Ali Yüksel: Dönüşümde metrekare fırsatçılığı yapılıyor!

Gayrimenkul Hukuk Enstitüsü Başkanı Ali Yüksel: "Herhangi birisi bir binadan 2 metrekarelik tapu alarak o binanın çürük olup olmadığının tespiti için başvuru yapabiliyor"dedi.

ERA, 3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’nin platin sponsoru oldu!

‘3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi’ 25 Şubat Perşembe günü Marriott Hotel Şişli’de gerçekleştirilecek. Kongrenin platin sponsoru ERA Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu ise kongrede kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısıyla yaklaşacak.

Yüksel Coşkunyürek İskenderun projeleri hakkında bilgi aldı!

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, İskenderun Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı

3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi 25 Şubat'ta!

25 Şubat da İstanbul’ da “Sürdürülebilir Şehirler ve Binalar” başlığı altında “3. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Kongresi” Marriott Hotel Şişli'de Management Plus Danışmanlık Ve Eğitim tarafından düzenlenecek.

Alaattin Yüksel'den İzmirli müteahhitlere destek sözü!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır ve bağlı derneklerin başkanları CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel'i ziyaret ederek inşaat sektörünün yaşadığı sorunları aktardı.

Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırlanıyor!

HDP'li belediyelere yönelik eleştirilerini sürdüren Davutoğlu, Diyarbakır için büyük bir kentsel dönüşüm projesi hazırladıklarını açıkladı.

Yüksel Akgül: 2016'da inşaat sektörünün önü açık!

Vadişehir Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, 2016 yılında inşaat sektörünün iyi duruma geleceğini belirterek "Türkiye'nin ve inşaat sektörün önünü 2016 yılında son derece açık görüyorum. " dedi.

Yüksel Proje'nin acı günü! Şakire Akın vefat etti!

Yüksel Proje Yönetim Kurulu Başkanı Celal Akın'ın annesi Şakire Akın vefat etti. Şakire Akın'ın vefatı üzerine Yüksel proje başsağlığı mesajı yayınladı.

Abdülkadir Yüksel Yeşil Vadi'yi gezdi!

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel, Şahinbey Belediyesi'nin yaptırdığı Yeşil Vadi'ye hayranlığını "Tüm Türkiye burayı görmeli" sözleriyle anlattı.

Yüksel Dum kentsel dönüşüm dava sonucu Haberi

Yüksel Dum kentsel dönüşüm dava sonucu

19 Temmuz 2006 günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri şu an Ataşehir Kaymakamlığı’nın bulunduğu yerin karşısındaki Roman Mahallesi’ne geldi. Zabıta ekipleri polis desteğiyle Roman Mahallesi’ndeki 256 evi yıktı. Küçükbakkalköy o dönemler İstanbul’un en büyük Roman mahallelerinden biriydi.


Yıkımın gerekçesi söz konusu arazinin ihale usûlü ile başka birilerine satılmak istenmesiydi. Satışı yapan kadıköy belediyesi’ydi. Yer planlarda Hazine arazisi görünüyordu ama evlerde oturanların tapu tahsis belgeleri vardı. Tapu tahsis belgelerinin tapuya dönüşmesi için yapılması gereken metrekare başına belediyenin öngördüğü rakamı ödemek ve araziye sahip olmaktı. Mahalledeki hiçbir Roman’ın bunu yapacak gücü yoktu.


Müteahhitler kendilerine satılması koşulu ile Romanlardan istenen tapu paralarını yatırıp tapuları aldılar. Romanlara da bir miktar paralar verdiler. Bir zamanların Roman mahallesinde şimdi Ataşehir’in bugünkü silüeti olan...