18 / 05 / 2024

Yüksel Okan büyük ankara oteli

Yüksel Okan büyük ankara oteli

Türkiye mimarlık tarihinin en önemli örneklerinden kabul edilen Büyük Ankara Oteli’nin mimarı Yüksel Okan kimdir? Mimar Yüksel Okan, başka hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Yüksel Okan...

Prof. Dr. Okan Tüysüz İzmir depremiyle ilgili  dört yıl öncesine gitti! 6.6 şiddetinden büyük deprem olmayacak dedi!

Ege Denizi'nde İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz,  dört yıl öncesinde aynı fay hattında deprem olduğunu hatırlatarak ' 6,6 büyüklüğünden daha büyük bir deprem beklentimiz yok"  dedi.

Beklenen büyük Marmara depremini buralar 9-10 şiddetinde hissedecek! Deprem uzmanından korkutan analiz! 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili önemli bir yazı kaleme aldı ve olası senaryolar ile depremde neler yaşanabileceğini açıkladı. 

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

Marmara'daki büyük depremin zamanı geldi!

Yer bilimci, İTÜ'lü Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara'daki büyük depremin zamanının geldiğini belirten Tüysüz, Silivri ve Adalar arasına dikkat çekti.

Tuba Büyüküstün ile Okan Bayülgen gayrimenkullerini paraya çevirdi!

Paris’te ev sahibi olan isimlerden Tuba Büyüküstün ile Okan Bayülgen, gayrimenkullerini paraya çevirdi. Paris'te ev sahibi olan ünlü isimler evlerini kiraya verip para kazanıyor.

Nivo İstanbul projesinde bölgenin en büyük çarşısı kuruluyor

Cathay Group Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Okan Süha Yıldırım, "Toplamda 223 ticari bölüm ile bölgedeki en büyük çarşı burada yer alacak" dedi. 

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde çalışmalar başlıyor!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin ihalesinde en yüksek puanı alan ve 28 milyon 835 bin lira teklif veren Yüksel Proje Uluslararası AŞ çalışmalara başlıyor.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesini Yüksel Proje kazandı!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde en yüksek puanı Yüksel Proje Uluslararası A.Ş. aldı.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesini Yüksel Proje kazandı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesini Yüksel Proje'nin 26 milyon 215 bin TL teklifle kazandığını belirtti.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli için ilk teklifler verildi!

İstanbul'un trafiğini rahatlatmak amacıyla hazırlanan 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nde etüt, proje ve mühendislik hizmetleri ihalesinde teknik açıdan yeterli bulunan İdom, Tecnimont ve Yüksel Proje'nin mali teklifleri alındı.

Hatay Büyükşehir'den yeni sosyal alan!

Hatay Büyükşehir Belediyesi Antakya ilçesi Esentepe Mahallesinde yıllar önce ağaçlandırılan ancak kendi kaderine terk edilen Yüksel Acun Koruluğu’nu yaptığı çalışmalarla mahalle sakinlerinin çok amaçlı kullanabileceği bir hale getiriyor.

Yüksel Okan büyük ankara oteli Haberi

Yüksel Okan büyük ankara oteli

Yüksel Okan kimdir?

Yüksel Okan Türk mimar. Türkiye mimarlık tarihinin en önemli örneklerinden kabul edilen Büyük Ankara Oteli’nin mimarıdır.


Yüksel Okan 1953 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu. 1960 yılında Marc-Joseph Saugey ile birlikte tasarladığı ve de 1960 ile 1966 arasında inşa edilmiş olan Büyük Ankara Oteli binası Türkiye mimarlık tarihinin 1960’lı yıllarda inşa edilmiş önemli örneklerinden birisidir. Bu yapı aynı zamanda organik mimari üslubununun da Türkiye’deki önemli uygulamalarından birisidir.


Ayrıca Emekli Sandığı tarafından inşaatının tamamlandığı 1966 yılından 1986 yılına kadar Ankara’daki tek beş yıldızlı otel olma niteliğine sahip olan bu yapı 2005 yılında Özelleştirme İdaresi tarafından ihale üsülüyle satılmıştır.


Uygulanmış tasarımlarından bazıları

1960: Büyük Ankara Oteli, Ankara 

1975: Yalova Yüksel Sahil Sitesi, Yalova


Aldığı ödüllerden bazıları

1955: Ankara Belediyesi Mağaza Binası Mimari Proje Yarışması...