26 / 07 / 2024

Yumuktepe

Yumuktepe

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden arkeolojik kazılarda, tarihi izleri milattan önce 4 bin 500'lü yıllara uzanan bir "saray"ın kalıntıları bulundu.

Mersin Arkeoloji Müzesi açıldı!

Yapımı 3 yıl süren ve bünyesinde, Soli-Pompeipolis Antik Kenti, Elaiussa-Sebaste Antik Kenti ve Yumuktepe Höyüğü'nden çıkan eserlerin de aralarında olduğu Mersin Arkeoloji Müzesi, açıldı.

Mersin Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı!

Mersin'de Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mimarlık Fakültesince ortaklaşa yürütülen "Yumuktepe ve Çevresini Koruma, Sunum ve Turizm Altyapısını Geliştirme Projesi" kapsamında Yumuktepe Höyüğü Ziyaretçi Merkezi açıldı.

Mersin'de Kentsel Tasarım Çalıştayı tamamlandı!

Çalıştay boyunca Atatürk Parkı, Eski Marina, Stadyum, Yumuktepe, Muğdat Camii, Forum, Soli Doğu-Batı Pompeipolis ve Davultepe kıyı alanlarında çalışmalar sürdüren katılımcılar, elde ettikleri sonuçları düzenlenen toplantıda sundu.

Mersin Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi!

Milattan önce 7 binli yıllara ait eserlerin çıkartıldığı " Medeniyetler beşiği " adı ile de anılan Mersin'in Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi.

Mersin Yumuktepe'de 6 bin 500 yıllık saray bulundu!

Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden arkeolojik kazılarda, tarihi izleri milattan önce 4 bin 500'lü yıllara uzanan bir "saray"ın kalıntıları bulundu. Sarayın dışındaki kaldırımın kalitesi, kazı ekibini bile şaşırttı...

Yumuktepe'de 6 bin 500 yıllık saray bulundu!

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden arkeolojik kazılarda, tarihi izleri milattan önce 4 bin 500'lü yıllara uzanan bir "saray"ın kalıntıları bulundu.

Yumuktepe Höyüğü turizme kazandırılacak!

Mersin'in Toroslar ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve dünyada bilinen en eski arkeolojik tarihe sahip yerleşim birimlerinden Yumuktepe höyüğü, Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen bir proje ile dünyaya tanıtılacak.

Yumuktepe Haberi

Yumuktepe

Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Mersin'deki Yumuktepe Höyüğü'nde devam eden arkeolojik kazılarda, tarihi izleri milattan önce 4 bin 500'lü yıllara uzanan bir "saray"ın kalıntıları bulundu. Sarayın dışındaki kaldırımın kalitesi, kazı ekibini bile şaşırttı. 


Tarihi izlerinin milattan önce 7 binli yıllara uzanması ve bu dönemden 13. yüzyıla kadar kesintisiz yerleşim yeri olması nedeniyle "Medeniyetler Beşiği" adıyla anılan merkez Toroslar ilçesi Yumuktepe Höyüğü'ndeki arkeolojik kazılar, İtalya'nın Lecce Üniversitesi'nden Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsabella Caneva'nın başkanlığında devam ediyor.


Caneva, kazı çalışmalarıyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yılki kazı çalışmalarının bir aydan beri devam ettiğini, bu süreçte güzel sonuçlar elde ettiklerini söyledi.


Kazıların restorasyon çerçevesinde ilerlediğini anlatan Caneva, çalışmaların milattan önce 5 binli yıllarda oluştuğu tahmin edilen kalkolitik döneme ait tabakalarda...