05 / 05 / 2024

yunan adası almak için şartlar

yunan adası almak için şartlar

Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da Ege’deki pek çok ada satışa çıkarılırken, Ege Denizi’nin Türkiye’ye ait bölümünde de satılık ada sayısı komşudan geri kalmıyor.

Kuşadası'ndan konut almak isteyenler çoğaldı!

Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan, Aydın Kuşadası'nda gayrimenkul sektörünün hareketlendiğini dile getirdi. 

Yunanistan’dan kritik deprem açıklaması: 10 bin bina riskli!

Ege Denizi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Yunan adası Sisam adasında da can kaybı ve hasara sebep olurken, Yunanistan Depremden Korunma Teşkilatı Başkanı Efthymios Lekkas, ülke genelinde 10 bin binanın tehlike altında olduğunu açıkladı.

Beatles’ın almak istediği gitar şeklindeki ada satışa çıkarıldı!

Ünlü müzik grubu Beatles’ın Yünanistan'da almak istediği gitar şeklindeki Ethereal Adası satışa çıkarıldı. El değmemiş centten olarak görülen adanın fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Hülya Avşar’ın hayalleri suya düştü! Ayvalık Çiçek Adası’na rekor fiyat!

Hülya Avşar’ın almak istediği Ayvalık’ta bulunan Çicek Adası’na 135 milyon TL istendi. Avşar tamamen hayalinden vazgeçti.

Eda Taşpınar Mikonos'taki villaya 200 bin TL kira ödedi!

Eda Taşpınar Yunan Adası Mikonostan 4 aylığına 200 bin TL'lik villa kiralayarak tatil yapıyor. Taşpınar gelecek yıl adadan ev alacağını söyledi. 

Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev ve tarla veriliyor!

İyonya Denizi'nde cennet gibi bir Yunan adası olan Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev, tarla ve ayda 500 euro maaş veriliyor.

Osman Merzeci ve Melis Murathanoğlu Mikonos'ta ev kiraladı!

2008 yılından beri ilişkileri devam eden Osman Merzeci ve Melis Murathanoğlu, Yunan adası Mikonos'ta tatil yapıyor. Çift, 2 aylığına komşuda ev kiraladı.

Bergüzar Korel ile Halit Ergenç Sakız Adası'ndan ev alacak!

Daha önce de kazancını gayrimenkule yatıran Bergüzar Korel’le Halit Ergenç, Çeşme’nin hemen karşısındaki Sakız Adası’ndan villa almak için kolları sıvadı.

Müjde Ar Rodos'a taşınacak!

Usta oyuncu Müjde Ar, Yunan adası Rodos'ta yaşamaya karar verdi. Ar, artık yılın büyük bölümünü adada geçirecek.

Yunan Adalarına ilgi neden azaldı?

Ramazan Bayramı tatilinde Yunan adalarını tercih edenlerin sayısı Kurban Bayramı'nda yarı yarıya azaldı. Kurban Bayramı tatilinde, Ayvalık-Midilli Adası feribot seferlerine ilginin önceki bayramlara göre neredeyse yarı yarıya azaldığı bildirildi.

Kuşadası Özel Arabul Kültür Merkezi açıldı!

Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı’nın (KEGEV) başlattığı Özel Arabul Kültür Merkezi tamamlandı. Kültür merkezi kentin yunan işgalinden kurtulduğu 7 Eylül günü ziyaretçilerle buluşacak.

İşte ABD'deki Yunan adası fiyatına oyuncak ev!

ABD’nin Colorado eyaletinde yaşayan sanatçı Elaine Diehl’in bir dizi cam ustası, kuyumcu ve marangozun yardımıyla tam 13 yılda tamamladığı oyuncak bebek evinin değeri, tam 8.5 milyon dolar.

Warren Buffett 15 milyon euro'ya Yunan adası aldı!

Warren Buffett ile emlak simsarı Alessandro Proto, Atina yakınlarında bulunan Agios Thomas adlı adayı 15 milyon Euro`ya satın aldı.

yunan adası almak için şartlar Haberi

yunan adası almak için şartlar

Yunanistan’da ekonomik kriz nedeniyle adalar satılırken, Ege’nin bu yakasında da adalar üzerindeki özel mülkiyetlerde kayda değer bir hareket söz konusu. Çanakkale'den Antalya kıyılarına kadar fiyatı 10 milyon dolardan 200 milyon dolara kadar satılık adalar internet siteleri üzerinden alıcılarını bekliyor. 


Memur maaşlarını ödemek, kamu finansmanını sağlamak için AB ile zorlu müzakereler yürüten Yunanistan, bir yandan da yerel kaynak arayışında sahip olduğu küçük adaların satışını keşfetti. Yunanistan, aralarında 5 milyon euro fiyatıyla 5 parçadan oluşan takım ada da olan Ege’deki 12 adasını satışa çıkarırken, Ege’nin bu yakasında da adaların satışta olduğu dikkat çekti. Yunan adalarının internet sitelerindeki ilanlarında, çoğunluğu imara ve turizme açık olan adalardan 6'sının fiyatının, alıcının talebine göre belirleneceği, pazarlığa tabi olduğu belirtiliyor. Yunan adalarının fiyatı 1.5 milyon eurodan başlıyor,...