29 / 04 / 2024

Yunan demiryolu şirketi italyaya satıldı

Yunan demiryolu şirketi italyaya satıldı

Yunan devlet demiryolları yolcu ve kargo taşımacılığı şirketi TRAINOSE'nin 45 milyon avroya İtalyan devlet demiryolları şirketi Ferrovie Dello Stato İtaliane'ye satışı onaylandı.

Yapı Merkezi'nden Slovenya demiryolu ihalesinde atak!

Uluslararası alanda büyük projeler hayata geçiren Türk inşaat şirketi Yapı Merkezi'nin de içinde olduğu ortak girişim Slovenya'nın son senelerdeki en büyük inşaat projesi olan Divaca-Koper Demiryolu projesinin 1'inci bölümünün ihalesini de aldı. 

Yapı Merkezi, Slovenya’nın en büyük inşaat projesinde yer alacak!

Slovenya Devlet Demiryolu şirketi 2TDK’nın, Divaca-Koper Demiryolu’nun çift hatta çıkarılma işlerinin 2. kısmı (LOT 2) için yaptığı ihaleyi Kolektor CPG-Yapı Merkezi-Özaltın Konsorsiyumu aldı.

11 milyar TL'lik Slovenya demiryolu ihalesinde Türkler yarışıyor!

Slovenya'da Koper Limanı ve Divaca arasında yeni demiryolu yapılması için ihalede 3 Türk şirketi bulunuyor. İhalede, Avusturyalı inşaat devi Strabag, Alman Ed Züblin ve Türk şirketi Gülermak, Slovenyalı Kolektor CPG ve iki Türk ortağı Yapı Merkezi ile Özaltın Grubu ve Cengiz İnşaat yer alıyor.

Som İnvestment Enerji İnşaat Demiryolu Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Som İnvestment Enerji İnşaat Demiryolu Endüstrisi Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Samet Koç tarafından kuruldu. 

Yapıray Demiryolu İnşaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan Şubesi açıldı!

Yapıray Demiryolu İnşaat Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Eyüpsultan Şubesi 20 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yurdakul tarafından açıldı. 

LS Gökray Demiryolu İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

LS Gökray Demiryolu İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Cengiz Göksel, Enes Oğuzhan Ay, Melih Ünal ve Sadık Haldun Öncüloğlu ortaklığında kuruldu..

Ulaşanray Demiryolu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ulaşanray Demiryolu İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ulaş Aşan tarafından kuruldu.

Dışı vagon içi lüks otel!

ABD'nin Montana Eyaleti'ndeki Essex kasabasında bir demiryolu şirketi turistleri otel merkezine çekmeye karar verdi. Şirket, bir vagonunu lüks bir otel odasına çevirdi.

Yapı Merkezi, Etiyopya'daki demiryolu projesini yarıladı!

Etiyopya’da 400 kilometrelik demiryolu hattı inşa eden Türk şirketi Yapı Merkezi, projeyi yarılayarak birinci fazda ilk test sürüşünü gerçekleştirdi.

Afrika'nın hızlı treni Türk şirketi ortaklığında kuruluyor!

Tanzanya'da Doğu Afrika'yı Hint Okyanusu'na bağlayacak Darüsselam-Morogoro demiryolu projesi Türk şirketi ortaklığında kuruluyor.

Rayem İnşaat Demiryolu Taşımacılık ve Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Rayem İnşaat Demiryolu Taşımacılık ve Turizm Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile Atakan Aküren, Nasuh Acar ve Baışcan Yıldız tarafından bugün kuruldu.

Som Demiryolu Endüstrisi İnşaat ve Altyapı Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Som Demiryolu Endüstrisi İnşaat ve Altyapı Yatırımları Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Samet Koç Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 31 Ağustos'ta Kadıköy'de kuruldu.

Yunan demiryolu şirketi İtalyanlara satıldı!

Yunan devlet demiryolları yolcu ve kargo taşımacılığı şirketi TRAINOSE'nin 45 milyon avroya İtalyan devlet demiryolları şirketi Ferrovie Dello Stato İtaliane'ye satışı onaylandı.

Yunan demiryolu şirketi italyaya satıldı Haberi

Yunan demiryolu şirketi italyaya satıldı

Ülkenin özelleştirmeden sorumlu Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu'ndan (HRADF) yapılan açıklamaya göre, TRAINOSE'nin hisselerinin yüzde 100'ü 45 milyon avro karşılığında İtalyan şirkete devredilecek.


Üç yıl önce başlayan bir sürecin tamamlandığı belirtilen açıklamada, "TRAINOSE'nin özelleştirilmesi şirketin ayakta kalmasının yanı sıra daha da gelişmesine vesile olacaktır" ifadeleri kullanıldı.


Açıklamada ayrıca, bu devrin, Avrupa Komisyonu tarafından TRAINOSE'ye Yunan devleti tarafından sağlanan yaklaşık 750 milyon avroluk sübvansiyona ilişkin soruşturmanın kapanması için de temel oluşturacağı bildirildi.


Yeni Şafak 


Haber Hürriyet'te şöyle yer aldı;

TRAINOSE'nin hisselerinin tamamı 45 milyon euro karşılığında İtalyan devlet demiryolları şirketi Ferrovie Dello Stato İtaliane'ye devredilecek.


Yunan devlet demiryolları yolcu ve kargo taşımacılığı şirketi TRAINOSE'nin 45 milyon avroya İtalyan devlet demiryolları şirketi Ferrovie Dello Stato İtaliane'ye satışı onaylandı.


Ülkenin özelleştirmeden sorumlu Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu'ndan (HRADF) yapılan açıklamaya göre,...