28 / 07 / 2024

Yunanistan Ada Vİze

Yunanistan Ada Vİze

Yunanistan’ın geçen haziran ayında Ege’de Rodos, İstanköy, Sisam, Sakız, Midilli adalarında Türk vatandaşlarına kolaylık için başlattığı “limanda vize” uygulaması ilgi görmedi

Yunanistan’daki tarihi camiler müzeye dönüşüyor!

Yunanistan'da, Osmanlı döneminden kalan birçok harabe cami müze ve sergi salonu olarak değiştiriliyor. Atina'da, en eski cami olan Fethiye Camisi'nin restorasyonu geçen hafta tamamlandı.

Kuzey Kore füze fırlatmak için 3 yapay ada inşa ediyor!

ABD'li gazete Los Angeles Times'ın ortaya attığı iddiaya göre Kuzey Kore, füze fırlatmak için kullanılacak 3 yapay ada inşa ediyor.

Yunanistan'daki 7 ucuz ada!

Business Insider sitesinde yer alan bir analizde şu anda Yunanistan sınırında satın alınabilecek en ucuz adalar sıralandı. Bazı adaların fiyatlarına boğazda ev almak bile zor. İşte o adalar...

Naguib Sawiris Yunanistan'dan 2 ada satın alacak!

Mısırlı milyoner Naguib Sawiris, ülkelerindeki iç savaştan kaçan mülteciler için Yunanistan'ın Ege adalarında 2 ada satın almayı düşündüğünü açıkladı.

Yunanistan'da ev ve ada fiyatları dibe vurdu!

2 yıldır ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’da ev fiyatları dibe vurdu, adalar da satışta... Selanik’te bir daireyi 10 ila 20 bin Euro’ya satın almak mümkün... Dairelerin en önemli müşterisi ise Türkler...

Ege'de 18 ada satışa çıktı!

Ekonomik kriz içerisindeki Yunanistan’da ada satışları gündemdeyken son iki aylık sürede Türkiye’de toplam değeri 1.5 milyar lira olan 18 ada ve yarımadanın satışa çıkarılması dikkat çekti.

Bülent Ersoy Yunanistan'da 25 milyon Euro'ya ada alacak!

Posta Magazin sayfası köşe yazarlarından Uğur Kotan yazısında Bülent Ersoy'un Yunanistan'da 25 milyon Euro'ya ada alması yer verdi.

Türkiye'den 3 ada satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü yıldızların da akın ettiği satılık özel adalara fiyatların dipte olduğu şu günlerde ilgi büyük. Yunanistan'dan 17 adası satışa çıkarılırken listede Türkiye'den de 3 satılık ada yer alıyor.

Johnny Depp Ege’de ada satın aldı!

Amerikalı ünlü oyuncu Johnny Depp, 4.2 milyon Euro’ya (yaklaşık 12 milyon TL) Ege’de ıssız ada satın aldı.Depp, yeni adasını görmek için temmuz ayı sonunda Yunanistan’a gelecek.

Yunanistan'da 17 ada satışa çıkarıldı!

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullara referandumda "hayır" diyen Yunanistan`da şahsa ait adalar satılıyor.

Yunanistan'da ev fiyatları yüzde 40 düştü!

Yunanistan'daki emlak piyasası dibe vurdu. Ev fiyatları yaklaşık yüzde 40 düştü. Binlerce satılık ev olmasına rağmen talep yok denecek kadar az. 17 özel ada satışta!

Yunanistan'da şahsa ait adalar satışa çıkarılıyor!

Yunanistan'da şahsa ait adalar satışa çıkarılıyor. Verilere göre bugün itibarıyla şahsa ait 17 özel ada satışa çıkmış durumda. Bu sayının önümüzdeki süreçte 120'yi bulması bekleniyor.

Yunanistan'ın adaları satışta! En pahalısı Omfori Adası!

Kreditörlerin, nakit akışının yeniden sağlanması karşılığında öne sürdüğü koşullara referandumda 'hayır' diyen Yunanistan'da adalar satılıyor. Şahsa ait 17 özel ada satışa çıkarken, bu sayının 120'yi bulması bekleniyor.

Yunanistan Ada Vİze Haberi

Yunanistan Ada Vİze

“Limanda vize” uygulaması ile geçen bir ay içinde söz konusu beş adaya giden Türk turist sayısı sadece 1500 civarında oldu. Şövalyeler adası Rodos’da sadece 450, Midilli adasında da sadece 400 Türk vatandaşı limanda vize aldı. Liman yerine, İzmir’deki Yunan Başkonsolos-luğu’ndan vize alarak adalara giden Türk turist sayısında geçen yıl aynı döneme kıyasla artış görüldü. İzmir’deki Yunan Başkonsolosluğu ayda ortalama 2 bin Türk vatandaşına vize veriyor.


Vizenin fiyatı yüksek


Limanda vize uygulamasına ilginin az olmasının başlıca nedeni ise vizenin fiyatı. Bu uygulamada 15 gün süreli ve tek girişli vize ücreti 60 Euro oluyor. Taşaron firma aracılığıyla yapıldığında da 80-100 Euro’ya çıkıyor. Oysa, İzmir’deki Yunan Başkonsolosluğu’ndan 1 yıla kadar çok girişli Schengen vizesini 60 Euro’ya almak mümkün. Limanda vize uygulamasının bir diğer önemli...