01 / 08 / 2024

Yunanistan IMF

Yunanistan IMF

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.

IMF'den Yunanistan'a 'borç' uyarısı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.

Yunanistan'ın kamu malları satılacak!

Yunanistan'ın Avrupa'ya olan borçlarını ödemesi için özelleşitrme programı hızlandırılacak. Ülkenin malı mülkünün satışı için ise IMF Başkanı Lagarde'ın eski sağ kolu ünlü Fransız Maliyeci Jacques Le Pape atandı.

Yunanistan IMF'ye gecikmiş borcunu ödedi!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.

Yunanistan Türk Akımı'na dahil oluyor!

Rusya, Türk Akım boru hattı projesinin Yunanistan'a uzatılması için bugün Yunanistan ile hükümetler arası anlaşma imzalayacak.

Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor!

Krizle boğuşan 'Komşu'da evler haraç mezat satışa çıktı. 50 bin euroluk konutlar 18 bin euroya kadar düşerken, fırsatı kaçırmak istemeyen Türkler ev almak için Yunanistan'a akın ediyor

Fitch Ratings Yunanistan'ın kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının "CCC" seviyesinde korunduğunu bildirdi..

Yunanistan Pire limanı için ihaleye çıkacak!

Yunanistan’ın, Alman operatör Fraport ile bölgesel havaalanları açılması için 1.2 milyar euro’luk anlaşmayı hızlıca sonuca ulaştırmaya ve Pire limanının çoğunluk hissesi için yeniden ihale açmaya hazır olduğu belirtiliyor.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binası restore ediliyor!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binasına restorasyon!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'de Yunanistan Konsolosluk binası restorasyonu başladı!

İzmir 'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.

Standard & Poor's Yunanistan'ın kredi notunu düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P) Yunanistan'ın kredi notunu "B-"den "CCC+"ya düşürdü, görünümünü "negatif"te bıraktı...

Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 741 bine ulaştı!

TÜRKİYE Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) verilerine göre 10 yıl önce Yunanistan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı 584 bin iken, bu rakam yüzde 42 artarak 2014'te 830 bine ulaştı.

Yunanistan, Türkiye ziyaretlerinin artarak sürmesini istiyor!

Son yıllarda villa kiralayan, 5 yıldızlı otelleri tercih eden, gurme seyahatler yapan Türk turistlerden çok memnun olan Yunanistan, bu ziyaretlerin artarak sürmesini istiyor. Her iki ülkenin hedefi de bu yıl karşılıklı ziyaretleri 1 milyon kişiye çıkarmak

Yunanistan IMF Haberi

Yunanistan IMF

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı.  Yunanistan'ın söz konusu ödemeleri, Euro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar avroluk "köprü kredi" ile gerçekleştirdiği belirtildi.


IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın vadesi 30 Haziran ve 13 Temmuz'da dolan 2 milyar euro civarındaki borçlarını bugün ödediğini bildirdi.

      

"Yunanistan'ın toplamda yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını bugün ödediğini onaylayabilirim. Böylece, Yunanistan'ın IMF'ye gecikmiş borcu kalmadı" ifadelerine yer verilen açıklamada, IMF'nin ülkenin finansal istikrar ve büyümeye geri dönmesi için yardıma hazır olduğu vurgulandı.

      

Yunanistan, içinde bulunduğu mali krizden ötürü IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçmişti.

      

Ayrıca, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Yunanistan Maliye Bakanlığı...