05 / 05 / 2024

Yunanistan istatistik kurumu ocak ayı konut fiyatları açıklaması

Yunanistan istatistik kurumu ocak ayı konut fiyatları açıklaması

Yunanistan'da ocakta tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 0,7 düşmesiyle bir aylık aradan sonra tekrar deflasyon sürecine girildi. Enflasyondaki düşüşün nedeni olarak konut fiyatlarında yüzde 3,7'lik gerilemeye işaret edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.

Markalı konut üreticileri yabancı yatırımcıya yöneldi!

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, 2018'de yabancılara 39 bin 663 adet konut satışı yapıldı. Bu veriye göre yabancılara yapılan konut satışı önceki yıla göre yüzde 78 artış kaydetti. 

Konut inşaatında rekor kırıldı!

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜİK) geçen hafta açıkladığı verilere göre, konut inşaatında rekor kırıldı. 2017'de toplam 1 milyon 323 bin daire için yapı ruhsatı alındı..

İnşaat yatırımları hız kesmiyor!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜlK) 2017’nin ikinci çeyrek dönemine ilişkin milli gelir verilerine göre ikinci çeyrekteki büyümenin büyük ölçüde inşaat yatırımlarından kaynaklandığı görülüyor.

Anadolu'da konut hareketliliği yaşanıyor!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017 yılının çeyrek dönemlerinde yayınlanan Yapı İzin istatistikleri Raporu’nun 2017 ilk yarı verileri, gayrimenkul sektöründe İstanbul’daki hareket hızının Anadolu’nun diğer illerine göre düşük kaldığını ortaya koydu.

Bartın'da 2017 Nisan ayında 261 konut satıldı!

Türkiye istatistik Kurumu verilerine göre Bartın'da 2017 yılı nisan ayı içerisinde 261 konut sahiplerini buldu.

Kayseri'de 2016'da 30 bin 675 konut satıldı!

Türkiye istatistik Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Kayseri'de 2016 yılında 30 bin 675 konut satış sonucu el değiştirdi.

Eylül ayında 108 bin 918 konut satıldı!

Türkiye istatistik Kurumu'nun (TÜÎK) tapu kayıtlarına dayanan verilerine göre, eylül ayında 108 bin 918 konut satıldı.

İtalya'da gençlerin aileyle yaşama oranı yüzde 6 arttı!

Avrupa Komisyonu'nun istatistik kurumu Eurostat tarafından 2015 verilerinin analiz edilmesiyle hazırlanan rapora göre, Slovakya, İtalya ve Malta, anne-babalarıyla yaşayan genç yetişkin oranının en yüksek olduğu AB ülkeleri.

İnşaat maliyetleri yüzde 0,5 arttı!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yılın 3'üncü çeyreğini kapsayan Temmuz-Ağustos-Eylül ayında Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME) bir önceki çeyreğe göre yüzde 0.5 oranında arttı.

Avrupa Birliği konutta mülk zengini!

Avrupa Birliği’nin resmi araştırma ve istatistik kurumu Eurostat’ın 2014 yılına ait raporunda, AB üye ülkeleri ile Bileşik Krallık’ ta ortalama yüzde 59.3’ü müstakil evde oturduğu ifade edildi.

Yunanistan özelleştirmelerden 3,5 milyar euro bekliyor!

Yunan Özelleştirme Kurumu Başkanı Stergios Pitsiorlas’ın açıklamasına göre Yunanistan 2016 yılında özelleştirmelerden 3.5 milyar Euro (4 milyar dolar) elde etmeyi hedefliyor.

Yunanistan istatistik kurumu ocak ayı konut fiyatları açıklaması Haberi

Yunanistan istatistik kurumu ocak ayı konut fiyatları açıklaması

Yunanistan'da ocak ayında tüketici fiyat endeksinin yıllık bazda yüzde 0,7 düşmesiyle, bir aylık aradan sonra tekrar deflasyon görüldü.


Yunanistan İstatistik Kurumunun (ELSTAT) açıkladığı verilere göre, tüketici fiyat endeksi aylık bazda yüzde 1,9 azalış kaydetti.


Enflasyondaki düşüşün nedeni olarak giyimde yüzde 9,5 ve konut fiyatlarında yüzde 3,7'lik gerilemeye işaret edildi. Gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarında ise yüzde 1,6 artış yaşandı.


Avrupa Birliği (AB) normlarına göre uyumlandırılmış tüketici fiyat endeksi ise ocak ayında yıllık bazda yüzde 0,1 azalırken, aylık bazda düşüş yüzde 1,7 olarak gerçekleşti.


Yunanistan'da 33 ay süren deflasyonun ardından, geçtiğimiz aralık ayında uyumlandırılmış tüketici fiyat endeksinin yüzde 0,4 artmasıyla artı enflasyon...