28 / 06 / 2024

Türkiye İstatistik Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu!

Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından 55 personel alımı yapılacağı açıklandı. Alım yapılacak olan kadrolar neler? Başvuru şartları neler? Kimler başvuru yapabilecek? 



Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı tarafından Merkez ve Taşra teşkilatı birimlerinde çalıştırılmak için 28 Anketör, 22 Destek Personeli (Temizlik Görevlisi) ile 5 (beş) Teknisyen olmak üzere toplam 55 sözleşmeli personel alımı yapılacağı kaydedildi.  

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşınması gerekir.

- Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfta geçirilmiş olması lazımdır.

- Adayların tercih edilecek pozisyon için aranan nitelikleri taşıyor olması gerekir.

- 2022 yılı KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Lisans düzeyi için KPSS P3 ve ortaöğretim düzeyi için KPSS P94 puanı esas alınacaktır. Adayların KPSS puanının, başvurduğu ilanın KPSS puan türüne uygun olması.

- Türk Ceza Kanunu’nun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir sene veya daha fazla süre ile hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması gerekir.

Türkiye İstatistik Kurumu personel alımı yapacağını duyurdu!

- Herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olması gerekir.

- Başvuracak adayların durumunun; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine eklenen; “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin tek taraflı feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri halinde sözleşmenin bitim tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne uygun olunması gerekmektedir.

BAŞVURULAR NEREDEN VE NASIL YAPILACAK?

aydinlik.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Adaylar başvurularını, 24/06/2024 (09:00) – 08/07/2024 (18:00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinden “Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) internet adresinden elektronik ortamda yapacaklardır. Kılavuz: https://kamuilan.sbb.gov.tr/ilanDetay.aspx?kod=lvxHRCOXHwRyvE2IrTkvfEkHK4jATSp6Js2hJs%2bb1O5P%2f5xVZv6R2DPgZHW0VisnPplceOu0tzwM%2fSMR7D6IB7nk0W6zfiDas5MMvAStDX2W0vDQKnRQAL5NnOKeWXMA

Aksigorta personel alımı yapacak!

Denizbank personel alımı yapacak? Başvuru şartları neler?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Halk Ekmek, personel alımı yapacağını duyurdu!

Kamu kurumlarına 62.996 personel alımı yapılacak! 


Geri Dön