28 / 04 / 2024

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'de resmi istatistiklerin üretimi, yönetimi, analizi ve yayınlanmasından sorumlu olan bir kurumdur. TÜİK, ülke genelinde nüfus sayımlarını ve hanehalkı iş gücü anketlerini gerçekleştirerek, ekonomik, sosyal ve demografik verilerin toplanmasını ve analizini yapar. Kurum, toplanan verileri ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak işleyerek, Türkiye'de yaşanan değişimler ve gelişmeler hakkında bilgi sağlar. Ayrıca TÜİK, istatistiksel araştırmalar yapar ve bu araştırmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaşır. TÜİK, Türkiye'de ekonomi, sosyal yaşam, nüfus, sağlık, tarım, sanayi, turizm ve diğer pek çok alanda istatistiksel verilerin üretimine katkıda bulunur.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ait ücretli çalışan istatistiklerini paylaştı. Verilere göre senenin ikinci ayında sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında  işçi sayısı senelik bazda yükselişi devam ettirdi.

TÜİK verilerine göre paralı çalışan sayısı Şubat ayında senelik yüzde 6,6 yükselirken, aylık seviyelerde değişim olmadı. Şubat verisindeki aylık yükseliş ocak ile aynı kaldı.

Paralı çalışan sayısı 2023’ün ilk ayında senelik yüzde 7,8, aylık yüzde 0,5 yükselişle 14 milyon 625 bin 242 kişiye yükselmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Son bilgilere göre paralı çalışan sayısı Şubat 2022 senesinde 13 milyon 614 bin 855 kişi iken, Şubat 2023 senesinde 14 milyon 515 bin 554 kişiye çıktı.

Paralı çalışan sayısının alt ayrıntıları ele alındığında enelik değişim;  sanayi sektöründe yüzde 4,2’lik, inşaat sektöründe yüzde 15,4’lük  ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 6,7’lik yükselişle kayda geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön