29 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), pek çok kişi tarafından merakla beklenen, şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini resmen açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, Şubat ayında Ocak ayına göre yüzde 4,3 artış gösterdi.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, geçen ay 79,1 şeklinde olan endeks, bu ay 82,5 şeklinde kayıtlara geçti. Böylelikle endeks, son 23 ayın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Yine aktarılan detaylara göre, mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi geçen ay 61,6 iken Şubat ayında yüzde 6,3 artışla 65,5'e yükseldi.

Gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi Ocak ayında 79,9 iken bu ay yüzde 5,4 artış gösterdi ve 84,2 şeklinde oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön