27 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre, tüketici güven endeksi Ekim ayında aylık bazda yüzde 4,4 artış göstererek 74,6'ya çıktı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksi verilerini resmen açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, 2023 yılının Ekim ayında geçen aya göre, yüzde 4,4 artış gösterdi. Yine aktarılan detaylara göre, Eylül ayında 71,5 şeklinde olan endeks, Ekim ayında 74,6 şeklinde kayıtlara geçti.

Yine konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, mevcut dönemde hanenin maddi durumu endeksi, aylık bazda yüzde 6,1 artış göstererek, 59,7 şeklinde oldu.

Yine açıklanan rakamlara göre, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durum beklentisi endeksi, Eylül ayında 68,9 şeklinde iken bu ay yüzde 5,4 artış göstererek, 72,6 şeklinde oldu.

Tüketici güven endeksi aylık bazda yüzde 4,4 artarak 74,6 oldu!

Aktarılan detaylara göre, Eylül ayında 68 şeklinde olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi, yüzde 7,2 artış göstererek, bu ay 72,9'a yükseldi.

Yine açıklanan rakamlara göre, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de Eylül ayında 92,7 şeklinde iken, Ekim ayında yüzde 0,5 yükseliş göstererek, 93,2 şeklinde hesaplandı.

Peki Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında ne olmuştu? İşte detaylar...

TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ EYLÜL'DE AYLIK BAZDA YÜZDE 5,1 ARTARAK 71,5 OLDU

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2023 yılı eylül ayı verilerine göre, tüketici güven endeksi Eylül ayında yüzde 5,1 artış göstermişti.

Buna göre, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanmış olan tüketici güven endeksi, Ağustos ayında 68 iken Eylül ayında yüzde 5,1 artış göstererek, 71,5 olmuştu. Böylelikle de söz konusu endeks; haziran, temmuz ve ağustos aylarındaki düşüşten sonra yeniden yükselmişti.

SSK, Bağkur, 4A ve 4B emeklilerine 12 bin 500 TL'lik flaş ödeme! Sakın kaçırmayın!

THY Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri 1+1, 2+1, 3+1 kura sonuçları açıklandı mı? Dev projeye başvuru yapanlar acil bakın!

TOKİ'den bu ilçede yaşayanlara resmen Kasım 2023 müjdesi geldi! Yeni proje için tarih belli oldu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön