15 / 05 / 2024

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Tüketici güven endeksi Şubat ayında aylık bazda yüzde 4,3 artarak 82,5 oldu. İşte Şubat ayına ilişkin tüketici güven endeksi verileri...



Yine açıklanan resmi rakamlara göre, geçen ay 82,7 şeklinde olan gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 3,8 değer kazandı ve bu ay 85,8 şeklinde kayıtlara geçti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, gelecek 12 aylık dönemde dayanıklı tüketim mallarına harcama yapma düşüncesi endeksi de Ocak ayında 92,2 iken Şubat ayında yüzde 2,5 arttı ve 94,5 şeklinde belirlendi.

Tüketici güven endeksi Şubat ayında yüzde 4,3 arttı!

Tüketici güven endeksi Ocak ayında yüzde 4,6 artmıştı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği sonucu tamamlanmış olan "Tüketici Eğilim Anketi" sonuçlarına göre, hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi  2023 yılının Ocak ayında Aralık 2022'ye göre yüzde 4,6 oranında artış göstermişti.

Açıklanan bu resmi rakamlara göre, 2022 yılının Aralık ayında 75,6 şeklinde olan endeks, 2023 yılının Ocak ayında ise 79,1 şeklinde olmuş ve böylelikle endeks Ocak ayında, son 16 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Euro 24 gün sonra tam da bu kadar olacak! Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Elinde euro olanlar acil baksın

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

1 doların 7 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Tek tek açıklanan bu rakamı görenin gözleri adeta yuvalarından fırladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön