13 / 05 / 2024

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.



Ücretli çalışan sayısının alt ayrıntıları ele alındığında aylık değişim; sanayi sektöründe yüzde 0,1 yükseliş yönünde olurken, inşaat sektörü ve ticaret-hizmet sektöründe değişiklik olmadı.

Deprem Nedeniyle Hesaplamalarda Veri Eksikliği Yaşandı

Raporda, muhtasar ve prim hizmet beyannamesinden elde edilen verilerin kullanıldığı ücretli çalışan istatistiklerinin hesaplanmalarında 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli zelzelelerden etkilenen şehirlerde beyannamelerin ertelendiği ayrıntıyı paylaştı.

 Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Bu nedenle Şubat ayına dair hesaplamalarda eksik gözlemler için tahminlere yer verildiği ve istatistiksel yöntemlere göre tespit edilmelerin sağlandığı aktarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön