30 / 04 / 2024

yunanistan izmir konsolosluğunu satıyor mu

yunanistan izmir konsolosluğunu satıyor mu

Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunanistan bütçe açığını kapatmak için 50 milyar euro’luk değerli varlığını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Ancak uzmanlar Komşu'ya yatırım yapacaklara 'Acele etmeyin' uyarısı yapıyor.

Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısı Yunanistan'ın nüfusuna denk!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Türkiye'de evleri yenilenen insan sayısının Yunanistan'ın nüfusuna denk olduğunu söyledi.

Yunanistan Dışişleri: Kanal İstanbul’un yapımı Türkiye’nin iç meselesidir!

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandros Papaioannou, Kanal İstanbul’un yapımının Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi.

Ahmet Ercan'dan Yunanistan depremi açıklaması: İstanbul'u ve İzmir'i etkiler mi?

AFAD ve Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi verilerine göre; Yunanistan'ın Larissa kentinde 6.2 büyüklüğünde yaşanan depreme ilişkin SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Bu deprem İzmir ya da İstanbul’da tetikleme yapmaz” dedi.

Yunanistan depremi İzmir depremini tetikleyebilir!

Yunanistan'da meydana gelen 6.2 şiddetindeki depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir bu depremin İzmir'deki fay hatlarını tetikleyebileceğini dile getirdi. 

Yunanistan’dan kritik deprem açıklaması: 10 bin bina riskli!

Ege Denizi açıklarında yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem, Yunan adası Sisam adasında da can kaybı ve hasara sebep olurken, Yunanistan Depremden Korunma Teşkilatı Başkanı Efthymios Lekkas, ülke genelinde 10 bin binanın tehlike altında olduğunu açıkladı.

Yunanistan'daki kaçak yapı kaosu bitecek!

Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras, 91 kişinin ölümüne neden olan yangınının ardından binlerce kaçak yapının yıkılacağını açıkladı. Çipras, kaçak binaların insanların sahile ulaşmasına engel olduğunu söyledi.

Yunanistan'da konut kredilerinde icraya izin verilmeyecek!

Yunanistan Başkanı Aleksis Çipras, hükümetinin mortgagelerde büyük bir icra dalgasına izin vermeyeceğini, bunun kreditörler ile Atina’da devam eden müzakerelerde kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Karadeniz'den Yunanistan'daki özelleştirmelere kredi!

Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası Dönem Başkanı İhsan Uğur Delikanlı, Yunanistan'daki özelleştirmelerle ilgilendiklerini, öncelikli alanların ise havaalanı ve enerji olduğunu bildirdi.

Fitch Ratings Yunanistan'ın kredi notunu teyit etti!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Yunanistan'ın yerli ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notlarının "CCC" seviyesinde korunduğunu bildirdi..

Karşıyaka-İnciraltı köprüsü İzmir için şart!

Karşıyaka-İnciraltı köprüsünün izmir için şart olduğunu vurgulayan AKP İzmir Milletvekili Adayı Cemil Şeboy, 'Biz Bostanlı-İnciraltı köprüsünü hemşerilerimize soracağız. İzmir'in iki yakasına sandık kuracağız. "dedi.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binası restore ediliyor!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı. Yunanistan'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'deki Yunanistan Başkonsolosluğu binasına restorasyon!

İzmir'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.Yunanistan 'da 2012 yılındaki ekonomik krizden çıkmak için yurt dışında sahip olduğu 30 gayrimenkulün satılacağı haberleri çıktı.

İzmir'de Yunanistan Konsolosluk binası restorasyonu başladı!

İzmir 'de 1'inci Kordon'daki Yunanistan Başkonsolosluğu olarak hizmet veren tarihi binanın restorasyonuna başlandı.

yunanistan izmir konsolosluğunu satıyor mu Haberi

yunanistan izmir konsolosluğunu satıyor mu

Yunanistan 50 milyar euroluk varlığını özelleştirecek. Türkler de teyakkuzda. Ancak uzmanlar Komşu'ya yatırım yapacaklara 'Acele etmeyin' uyarısı yapıyor.


Ekonomik kriz nedeniyle zor günler yaşayan Yunanistan bütçe açığını kapatmak için aralarında gayrimenkul, liman, havalimanı, telekomun da yer aldığı 50 milyar euro’luk değerli varlığını satışa çıkarmaya hazırlanıyor. Cazip fiyatlarla satışa çıkarılan varlıklara Avrupalı alıcıların yanı sıra Türkiye’den de taliplerin çıkması bekleniyor. Ancak ülkeyi yakından tanıyan uzmanlar, 2016’dan önce bu ülkeye yatırım yapılmaması gerektiği uyarısında bulunuyor. 


DOĞRU ZAMAN DEĞİL 


Yunan hükümetinin daha önce mesafeli durduğu özelleştirmeleri Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Birliği (AB) kredilerini garantiye almak için tamamlanması bekleniyor. Ülkedeki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye-Yunanistan İş Konseyi Başkanı Tevfik Bilgen, “50 milyar euroluk özelleştirme lafı dönüp duruyor 3-4 senedir. Ama bu mallar satışa...