08 / 05 / 2024

Yunanistan kurtarma paketi

Yunanistan kurtarma paketi

Yunanistan Maliye Bakanlığı, KDV oranında turizm açısından önemli 6 adaya sağlanan indirime uluslararası kreditörler ile varılan 3. kurtarma anlaşması çerçevesinde 1 Ekim'den geçerli olmak üzere son verildiğini bildirdi.

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı!

Özellikle ekonomik kriz sonrası pek çok ülkeden vizesiz turist kabul etmeye başlayan ve fiyatlarda indirime giden 11 milyon nüfuslu Yunanistan 6 milyon 949 bin turisti ağırladı.

Turizmin en hızlı büyüyen ülkesi Yunanistan!

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2014'ün ilk yarısında gelen turist sayısında en yüksek artışı Yunanistan gösterdi.

Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Şehirler için İklim Değişikliğine Uyum Destek Paketi'ni hazırladı. Paket, Türkiye’deki belediyeler için iklim değişikliğine uyum planı hazırlama süreci rehberi ve diğer şehirler için örnek teşkil etmekte... İşte o paket...

Menderes Belediyesi yeni evlenen çiftlere nikah paketi hediye diyor!

Menderes Beledilyesi'nde yeni başlatılan uygulama ile evlenen çiftlere nikah paketi hediye ediliyor. Doğan ve Pala ailesini mutlu günlerinde yalnız bırakmayan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, genç çiftin nikahını kıydı.

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu özelleştirme için 38 bin imza topladı!

İztuzu Kumsalını Kurtarma Platformu, İztuzu Plajı'nın özel bir şirkete verilmesine tepki göstermek amacıyla başlattıkları kampanyada bir ayda 25 bini sanal, 38 bin 410 toplam imza topladı.

Yunanistan elektrik teşkilatının özelleştirilmesi onaylandı!

Yunanistan elektrik teşkilatının ( DEH ) yüzde 30' nun özelleştirilmesini öngören yasa tasarısı onaylandı. Meclisteki yapılan oylamada 51 milletvekili lehte 46 milletvekili aleyhte oy verdi.

Yunanistan'ın çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor!

Yunanistan turizm sezonun ortasında karanlıkta kalma tehlikesi ile karşı karşıya. Elektrik İdaresi (DEH) çalışanlarının Perşembe günü başlayan grevi nedeniyle başta adalar olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinde elektrik kesintisi yaşanıyor.

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi. DEH'in binası önünde toplanan çok sayıda çalışan, teşkilatın özelleştirilmemesi yönünde sloganlar atarak Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmemesi için grev yapıldı!

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun grev kararı aldığı bildirildi.GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.

Tak Çalıştır enerji paketi, BBC'ye haber oldu!

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Antalya merkezli Sergün Güneş Enerji Sistemleri'nin işbirliğiyle geliştirilen " Tak Çalıştır " enerji paketi, BBC'ye haber oldu

Yunanistan'da orman yangını çıktı!

Yunanistan'ın başkenti Atina' nın 125 kilometre kuzeyindeki Malesina bölgesinde çıkan yangında, 2 bin dönüm ormanlık alanın zarar gördüğü bildirildi. Dün akşam saatlerinde rüzgarın etkisiyle büyüyen yangının bugün kontrol altına alındığı bildirildi.

Yunanistan kurtarma paketi Haberi

Yunanistan kurtarma paketi

1 Ekim'den itibaren Santorini, Mikanos, Rodos, Naxos, Paros ve Skiathos adalarında KDV oranları yüzde 6, 13 ve 23 olarak uygulanacak. 2016 ve 2017'de daha fazla adada KDV oranları yükseltilecek. Bununla birlikte Maliye Bakanlığı, KDV artırımının 2016'da gözden geçirileceğini...