09 / 05 / 2024

Yunanistan elektrik teşkilatının özelleştirilmesi onaylandı!

Yunanistan elektrik teşkilatının özelleştirilmesi onaylandı!

Yunanistan elektrik teşkilatının ( DEH ) yüzde 30' nun özelleştirilmesini öngören yasa tasarısı onaylandı. Meclisteki yapılan oylamada 51 milletvekili lehte 46 milletvekili aleyhte oy verdi.



Yunanistan elektrik teşkilatının (DEH) yüzde 30'unun özeleştirilmesini öngören yasa tasarısı mecliste onaylandı. 


Meclisteki oylamada 51 milletvekili lehte 46 milletvekili aleyhte oy verdi.


Oylama sonrası mecliste bir konuşma yapan Çevre Bakanı Yannis Maniatis, yasa tasarısının "Yunan halkı ve ekonomisi  için önemli bir reform ve kalkınma aracı olduğunu" söyledi. Maniatis, özelleştirmeden elde edilecek gelirin, altyapısını iyileştirmek için DEH'nin kendi kasasına gideceğini ifade etti.


Yunanistan anamuhalefet Partisi SYRİZA lideri Aleksis Çipras ise yasa tasarısının geri çekilmesini, meclisin, konuyla ilgili referandum yapılması için toplanmasını istedi. Konunun referanduma götürülmesi için 120 imza toplanması gerekiyor. Parlamento Başkanı Evangelos Meymarakis, 120 imza toplanması halinde referanduma gidilebileceğini belirtmişti.


DEH çalışanları tasarının yasalaşmaması için greve gitmiş ve protesto gösterileri yapmıştı. Çalışanların grev yapması nedeniyle ülkede elektrik kesintileri yaşanmıştı. 


AA


Geri Dön