09 / 05 / 2024

Yunanistan elektrik özelleştirmesi

Yunanistan elektrik özelleştirmesi

Yunanistan elektrik teşkilatının ( DEH ) yüzde 30' nun özelleştirilmesini öngören yasa tasarısı onaylandı. Meclisteki yapılan oylamada 51 milletvekili lehte 46 milletvekili aleyhte oy verdi.

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi!

Yunanistan elektriği özelleştirmeyi öngören yasa tasarısı protesto edildi. DEH'in binası önünde toplanan çok sayıda çalışan, teşkilatın özelleştirilmemesi yönünde sloganlar atarak Parlamentonun da bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü.

Elektrik borcu olanlar dikkat! Artık silinebilir

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi ele alınacak. Bu kapsamda 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geldiği bildirildi. Yapılandırmanın anapara üzerinden 36 ay taksitle

İstanbulkart kişiselleştirme nasıl yapılır 2022, Son gün ne zaman? İşte İstanbulkart kişiselleştirme ekranı!

İstanbulkart özelleştirmesi (kişiselleştirme) ile ilgili yeni detaylar açıklandı. İstanbul kartının kaybedilmesi durumunda bakiye korunacak Kişiselleştirme için son tarih verildi. Peki İstanbulkart kişiselleştirme nasıl ve nereden yapılır?

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Özelleştirmelerden 2020 yılında 22 milyon dolar gelir elde edildi!

Özelleştirme İdaresi, coronavirüs etkilerinin yoğun şekilde hissedilmesine rağmen 2020 yılında elektrik üretim santrali, liman ve taşınmaz başta olmak üzere çeşitli alanlardaki toplam 80 özelleştirme ihalesini tamamladı.

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

Yunanistan iki büyük marinasını satıyor!

Yunanistan özelleştirme çalışmaları kapsamında Mykonos ve Rodos'ta bulunan marinalar satışa çıktı. 

ADÜAŞ 3 ildeki 3 gayrimenkulü özelleştirecek!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, Eskişehir, Zonguldak ve İzmir'de yer alan 3 gayrimenkulü satış yöntemiyle özelleştiriyor...

İzmir Limanı özelleştirmesi iptal edildi!

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi iptal edildi. Özelleştirilmnin iptali ile Türkiye'nin 1 milyar 275 milyon dolarlık net doğrudan yatırımının kaybedildiği açıklandı.

Kalamış Limanı'nın özelleştirmesi davalara takıldı!

Hürriyet gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü yazısında Kalamış Yat Limanı'nı kaleme aldı.

ADÜAŞ Kütahya'daki 31 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, Kütahya'daki 31 gayrimenkulü satış usulü ile özelleştiriyor..

ADÜAŞ 4 ildeki 7 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, 4 ildeki 7 gayrimenkulü satış yöntemi ile özelleştiriyor. Özelleştirme ihaleleri ayrı günlerde yapılacak..

ADÜAŞ 4 ildeki 6 gayrimenkulü özelleştiriyor!

Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürlüğü, İstanbul, İzmir, Konya ve Zonguldak'taki 6 gayrimenkulünü özelleştiriyor. İhaleler 20- 21 ve 28 Şubat tarihlerinde yapılacak.

ÖİB'den Eskişehir Alpu'da özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince, kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla özelleştirme yapılacak..

Yunanistan elektrik özelleştirmesi Haberi

Yunanistan elektrik özelleştirmesi

Yunanistan elektrik teşkilatının (DEH) yüzde 30'unun özeleştirilmesini öngören yasa tasarısı mecliste onaylandı. 


Meclisteki oylamada 51 milletvekili lehte 46 milletvekili aleyhte oy verdi.


Oylama sonrası mecliste bir konuşma yapan Çevre Bakanı Yannis Maniatis, yasa tasarısının "Yunan halkı ve ekonomisi  için önemli bir reform ve kalkınma aracı olduğunu" söyledi. Maniatis, özelleştirmeden elde edilecek gelirin, altyapısını iyileştirmek için DEH'nin kendi kasasına gideceğini ifade etti.


Yunanistan anamuhalefet Partisi SYRİZA lideri Aleksis Çipras ise yasa tasarısının geri çekilmesini, meclisin, konuyla ilgili referandum yapılması için toplanmasını istedi. Konunun referanduma götürülmesi için 120 imza toplanması gerekiyor. Parlamento Başkanı Evangelos Meymarakis, 120 imza toplanması halinde referanduma gidilebileceğini belirtmişti.


DEH çalışanları tasarının yasalaşmaması için greve gitmiş ve protesto gösterileri yapmıştı. Çalışanların grev yapması nedeniyle ülkede elektrik kesintileri...