29 / 04 / 2024

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmemesi için grev yapıldı!

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmemesi için grev yapıldı!

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun grev kararı aldığı bildirildi.GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.



Özelleştirmeye karşı çıkan çalışanlar greve gitti. Ülke genelinde elektrik kesintileri bekleniyor.


Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın (DEH) özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun (GENOP) grev kararı aldığı bildirildi.


Yunanistan Elektrik Enerjisi Dağıtım Ağı (DADDHE), 13 termik santralinin grev nedeniyle çalışmaları durdurduğu için Makedonya-Trakya, Orta Yunanistan ve Mora Yarımadası'nda 11.00-14.00 saatlerinde yaklaşık bir saat elektrik kesintisi yapacağını açıkladı. Başkent Atina ile Selanik kentlerinde kesinti yapılmayacağı belirtildi.      


GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.


-"Tüketiciler faydalanacak"-


Yunanistan Çevre Bakanı Yannis Maniatis ise DEH'in özelleştirilmesiyle elektrik faturalarında zam yapılmayacağını söyledi. Maniatis, "DEH'in yüzde 30'unun özel sektöre satılmasıyla hem DEH hem de tüketiciler faydalanacak" dedi.


Yunanistan'da hükümetin, mali krizle mücadele çerçevesinde ek gelir sağlaması amacıyla DEH'i özelleştireceğini açıklaması, ana muhalefet partileri ve teşkilat yönetiminin sert tepkisine yol açmıştı.  


   

AA


Geri Dön