16 / 05 / 2024

Yunanistan Elektrik özelleştirme

Yunanistan Elektrik özelleştirme

Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun grev kararı aldığı bildirildi.GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.

17 ildeki 243 arazi için özelleştirme kararı! Yatırımcılar dikkat! Satış ve kiralamalar 2025'e kadar yapılacak!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi, Elektrik Üretim A.Ş.’ye (EÜAŞ) ve Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’ye (TEİAŞ) ait olan araziler özelleştirme kapsamına dahil edildi. 243 arazinin satışı ve kiralaması yapılacak. 

Limanlarda özelleştirme başlıyor!

Özelleştirme gelirlerinin 10 milyar TL olarak hedeflendiği 2021'de limanlar ve hedeflendiği 2021'de limanlar ve elektrik santrallerinin özelleştirilmesine yoğunlaşılacak. Önümüzdeki yıl taşınmaz özelleştirmelerine de devam edilecek.

ÖİB'den Eskişehir Alpu'da özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından alınan ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereğince, kömüre dayalı elektrik üretim tesisi kurulması amacıyla özelleştirme yapılacak..

Almus ve Köklüce HES özelleştirme ihalesi sonuçlandı!

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinin özelleştirme ihalesinde, en yüksek teklifi, 750 milyon 500 bin lirayla Gül Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ verdi.

Atina'da hükümetin özelleştirme politikalarına protesto!

Yunanistan'ın başkenti Atina'da hükümetin özelleştirme politikaları protesto edildi.

Türk şirketler Yunanistan'da özelleştirmelere talip!

Yunanistan Varlık Geliştirme Fonu Başkanı Pitsiorlas, "Beni çok sayıda Türk şirketi ziyaret etti. Özelleştirme programlarında Türk şirketlerinin ilgisinin artacağına inanıyorum" dedi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES özelleştirme ihalesi bugün!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, (ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.'ne ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 Hidroelektrik Santralleri tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalelerinin bugün 15.30'da yapılacağını duyurdu.

Yatağan maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi!

Yeniköy Yatağan Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ 'ye ait maden ruhsatı ve maden sahasının özelleştirme ihalesi iptal edildi.

Yeniköy Yatağan Termik Santrali özelleştirme ihalesi 13 Mart'ta!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, YEAŞ Yeniköy Yatağan Termik Santrali'nin işletme hakkının verilmesi için ihaleye çıktı. 13 Mart 2015 tarihine kadar teklifler alınacak. İhalenin ilanı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Soma Termik Santrali özelleştirme ihalesi bugün!

Soma Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.’ye ait, Soma B Termik Santrali ve bu Santral tarafından kullanılan taşınmazların bir bütün halinde özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi bugün yapılıyor...

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı!

Özelleştirme gelirleri 2014’te yarı yarıya azaldı. 2014’te özelleştirmeden elde edilen gelir 6 milyar doları geçti. Ancak bu rakam 2013’teki 12.4 milyar dolarlık gelirin yarısına yaklaşabildi

2015‘te otoyol ve köprülerin özelleştirme trafiği hızlanacak!

Köprü ve otoyollarda özelleştirme trafiği 2015’te hızlanıyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri'nin de aralarında olduğu köprü ve otoyolların özelleştirileceğini söyledi.

Doğusan'ın özelleştirme işlemi uzatıldı!

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), 2007 yılında özelleştirme kapsamına alınan Doğusan Boru'daki ÖİB paylarının özelleştirme işlemleri ile ilgili sürenin iki yıl uzatıldığını açıklandı

Yunanistan Elektrik özelleştirme Haberi

Yunanistan Elektrik özelleştirme

Özelleştirmeye karşı çıkan çalışanlar greve gitti. Ülke genelinde elektrik kesintileri bekleniyor.


Yunanistan Elektrik Teşkilatı'nın (DEH) özelleştirilmesine karşı çıkan Elektrik Teşkilatı Çalışanları Genel Federasyonu'nun (GENOP) grev kararı aldığı bildirildi.


Yunanistan Elektrik Enerjisi Dağıtım Ağı (DADDHE), 13 termik santralinin grev nedeniyle çalışmaları durdurduğu için Makedonya-Trakya, Orta Yunanistan ve Mora Yarımadası'nda 11.00-14.00 saatlerinde yaklaşık bir saat elektrik kesintisi yapacağını açıkladı. Başkent Atina ile Selanik kentlerinde kesinti yapılmayacağı belirtildi.      


GENOP üyeleri de bugün akşam saatlerinde Atina'da DEH binası önünde gösteri düzenleyecek.


-"Tüketiciler faydalanacak"-


Yunanistan Çevre Bakanı Yannis Maniatis ise DEH'in özelleştirilmesiyle elektrik faturalarında zam yapılmayacağını söyledi. Maniatis, "DEH'in yüzde 30'unun özel sektöre satılmasıyla hem DEH hem de tüketiciler faydalanacak" dedi.


Yunanistan'da hükümetin, mali krizle mücadele çerçevesinde ek gelir sağlaması amacıyla DEH'i özelleştireceğini açıklaması, ana muhalefet partileri...