19 / 07 / 2024

Yunanistanda evsizler için konut mu inşa edilecek

Yunanistanda evsizler için konut mu inşa edilecek

Atina 'da yayımlanan Proto Thema gazetesine göre kısa zamanda sosyal konutların yapımı ile ilgili önce Avrupa Birliği sonra da Yunan hükümeti tarafından bir açıklama yapılacak.

San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesi reddedildi!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da evsizler için sunulan konut projesini şehir denetim kurulu 8'e 3 oyla reddetti.

Berlin'de evsizler için yapılan barınaklar yıkıldı! 

Almanya Berlin'in Lichtenberg ilçesindeki boş arazi üzerinde, arazi sahibinin onayıyla kurulan evsizler kampı yıkıldı. 

TİKA'nın Pakistan'da evsizler için yaptığı konaklama tesisi açıldı!

TİKA'nın Pakistan'daki ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz konaklamasına imkan sunmak için geçen sene ekimde inşasına başladığı "Kimsesizler Evi" (Panahgah) tesisi açıldı.

ABD'de evsizler için nakliyat konteynırlarından ev projesi!

Amerika’da 60 binden fazla evsizin olduğu California eyaletinin Los Angeles kentinde, gönüllüler ve yardım kuruluşları evi olmayanlar için yeni çözümler buluyor. 

Fransa'da evsizler için otel imkanı sunulacak!

Kovid-19 sebebiyle ölü sayısının 2 bin 606’ya çıktığı Fransa’da sokaklarda kalan evsizler için otellerde 5 bin kişilik ve 40 farklı merkezde bin 300 kişilik yerler oluşturuldu.

Kanye West evsizler için ev yaptırıyor! 

Dünyaca ünlü rapçi Kanye West evsizler için bir proje başlattı. Sanatçı, evinin yakınında 300 dönümlük arazisinde evsizler için ev yaptırıyor. 

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

İşte İngiltere'de evsizler için tasarlanan cumpa evler!

İngiltere’nin başkenti Londra’da mimar James Furzer’ın evsizler için tasarladığı ve gönüllü apartmanların dahil olduğu cumba evler projesi ödül getirdi.

Ankara Valiliği, evsizler için otel kiraladı!

Özellikle gecelerin dondurucu geçtiği Ankara'da, Vali Alaaddin Yüksel'in geçen kış evsizler için başlattığı "Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi", bu yıl da uygulanıyor.

Latife Tekin, Myndos için Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Ünlü romancı Latife Tekin, Gümüşlük Akademisi'ne yönelik saldırıların önlenmesi ve Myndos'un kurtarılması için Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ı göreve çağırdı

Bosh için Ekim ve Kasım kritik geçecek

Bosch Türkiye'nin Genel Müdürü Hermann Butz, "Önümüzdeki Ekim-Kasım ayları biz dahil tüm reel sektör için çok kritik" dedi

Clinton `keyif' için Les Ottomans'da kalacak

Bill Clinton, Kasım'da `keyif tatili' için geleceği İstanbul'da Les Ottomans'da kalacak

Yunanistanda evsizler için konut mu inşa edilecek Haberi

Yunanistanda evsizler için konut mu inşa edilecek


Ekonomik krizle boğuşan Yunanistan'da hükümetin sayıları gün geçtikçe artan evsizlerin barınabilmeleri için sosyal konut yapmayı planladığı bildirildi.


Atina'da yayımlanan Proto Thema gazetesi konu ile ilgili haberinde, söz konusu teklifin Troyka heyeti tarafından Yunan hükümetine sunulduğunu belirtti. Haberde, Yeni Demokrasi Partisi (ND) milletvekili Kostas Pupakis'in, kurulması planlanan barınma tesisleri için Avrupa Komisyonundan yardım alma konusunu dolaylı yoldan gündeme getirdiğini kaydetti. Papukis, geçen yıl mayıs ayında mevcut AB fonları ile evsizlere hizmet amaçlı yatırım yapılmasının gerekli olduğunu dile getirmişti.


Gazeteye göre kısa zamanda sosyal konutların yapımı ile ilgili önce Avrupa Birliği sonra da Yunan hükümeti tarafından bir açıklama yapılacak. Özellikle ekonomik krizin patlak verdiği 2009'dan bu yana Yunanistan'da artan işsizlik ve ekonomik darboğaz, evsiz sayısında da artışa neden oluyor. Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT)...