06 / 05 / 2024

yurt binaları yönetmeliği

yurt binaları yönetmeliği

Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmü TBMM'de konu oldu...

2004 yönetmeliği öncesi binalar yıkılıyor! İstanbul’un o ilçesinde büyük yıkım başladı!

Büyük deprem felaketi sonrası gündeme gelen İstanbul’daki tehlikeli yapılarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Bir ilçe belediyesi, 2004 imar yönetmeliği öncesi yapılan binaları yıkmaya başladı. İşte detaylar…

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yeni Deprem Yönetmeliği ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor!

Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan, "2019’da yürürlüğe giren ‘Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’ ile kentsel dönüşüm şimdi başlıyor. Kentsel dönüşüm sürecinde binaları depreme karşı güçlendirme çözümü iyi değerlendirilmeli. Binaları yıkmadan da depreme hazırlıklı olabiliriz" dedi...

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği 2019'da yürürlükte!

Yeniden yapılacak, değiştirilecek, büyütülecek resmi ve özel tüm binaların ve bina türü yapılar için Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği hazırlandı..

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de "Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yayımlandı. Binaların çevreye olumsuz etkilerinin azaltılması ve bunların değerlendirilip belgelendirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin usul ve esaslar çıkartılan yönetmelikle yeniden belirlendi..

Karacabey'de müteahhitlere Yeni Tip İmar Yönetmeliği anlatıldı!

İnşaat sektöründe büyük gelişimin yaşandığı ve görkemli binaların birbiri ardına yükselmesi ile dikkatleri üzerine toplayan Karacabey'de, müteahhitlere 2017 yılı Haziran aymda yürürlüğe girecek 'Yeni Tip İmar Yönetmeliği' anlatıldı.

20 kattan yüksek binaların deprem yönetmeliği yok!

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Prof.Dr. Haluk Eyidoğan, Türkiye’de 20’den fazla katlı binaların henüz deprem yönetmeliği bulunmadığını söyledi.

Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmaması büyük eksiklik!

Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Türkiye'de yüksek binaların yönetmeliği olmadığını belirtti. Oğuz Gündoğdu Yüksek Katlı Yönetmeliği’nin olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

Kat bahçesi yönetmeliği!

Kat bahçeleri; Arazi yetersizliği yüzünden betonarme yüksek binalar yapıldıkça ortaya çıkan, balkon tarzı bahçeler olarak karşımıza çıkıyor. İşte kat bahçesi yönetmeliği 2015..

MUSKİ yeni yapılan binaların yönetmeliği hakkında esnafa bilgi verdi!

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü Abone İşleri Dairesi Başkanlığı, yeni yapılan binaların içme suyu bağlantı esasları yönetmeliği konularında Datça esnafına bilgi verdi.

Yeşil bina yönetmeliği ile binalar yeşillenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeşil bina yönetmeliği yayımlandı. Yayımlanan yönetmelikle beraber ülkemize özgü marka değeri olan yeşil bina ve yerleşmelerimiz olacak...

Sürdürülebilir yeşil binalar yönetmeliği yayımlandı!

Sürdürülebilir yeşil binalar ile sürdürülebilir yerleşmelerin belgelendirilmesine dair yönetmelik bugün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 29199 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmeliğin tam metni...

yurt binaları yönetmeliği Haberi

yurt binaları yönetmeliği



CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin yurt binalarında ve bahçelerinde baz istasyonu bulunamayacağına dair hükmünü meclis gündemine taşıdı.

Konuya ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP'li Gürer sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a iletti.

"Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, 20 Şubat 2017 tarihinde Bakanlar Kurulu tarafından yürürlüğe konulmuştur. Yönetmeliğin 9. maddesi ile yurt güvenliği konusunda getirilen yükümlülükler arasında Kurum binaları ve bahçelerinde baz istasyonları bulunamaz, hükmü yer almaktadır." şeklinde açıklamalarda bulunan Gürer aşağıdaki soruları sordu.


Gürer'in soruları

1- Baz istasyonlarının yurt binası ve bahçe içinde olmaması olumsuzluklarından etkilenilmemesi için yeterli midir?

2- Zarar görülmemesi adına çevresinde ne kadar mesafede olması kabul edilebilir bir durumdur?

3- Bir sorun oluşturmadığı düşünülüyorsa bu madde neden eklenmiştir?