17 / 05 / 2024

yurtdışı yatırım 2014

yurtdışı yatırım 2014

Türkler yurtdışı yatırımda 5.14 milyar dolara ulaşarak bir önceki rekoru ikiye katladı. İlk kez, Türkiye'ye gelen yabancı alımları da yakalandı. Yabancıların 2014 alımları ise % 27 artışla 5.25 milyar dolar oldu

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Hayal Olcay, Tepe Emlak Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Tepe İnşaat Yatırım Projeleri Koordinatörü olarak önemli projelere imza atan ve 2014’ten itibaren Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü olan Hayal Olcay, 1 Aralık 2019 tarihinde şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

İzmir'e yönelik yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Bakanlığın ve Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların 2014-2018 yılları arasında İzmir'e yönelik yatırım projeleri ve 2019 yılı kesinleşmiş yatırımları TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

4 yılda 128 milyon liralık sağlık yatırımı yapıldı!

İl Sağlık Müdürlüğü, 2014-2018 yıllarında 127 milyon 995 bin lira sağlık yatırımı yapıldığını açıkladı. 

Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? 

Portekiz ve başkent Lizbon farklı coğrafyalara doğru kayan yatırımcıların radarında. Peki, Portekiz’in son yıllarda artan popülaritesi ve global yatırımcıları çekmesinin asil sebebi ne? Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli?

Gayrimenkul Yatırım Fonları'nda hareketli günler yaşanıyor!

Sermaye Piyasası Kurumu tarafından 2014’te piyasaya sunulan Gayrimenkul Yatırım Fonları ve Girişim Sermayesi Yatırım Fonları tarafında hareketli günler yaşanıyor.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Tay Group 5 yılda 4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak!

Tay Group, tekstil, gayrimenkul ve turizm sektörlerine ilişkin yatırımlarına hız kattı. Şirket önümüzdeki 5 yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında toplam 4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.

Ankara Büyükşehir'den 2 milyar TL'lik yatırım!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2014 yılında hizmet alanına dahil olan ilçeler başta olmak üzere Başkent'in 17 çevre ilçesine son 3 yılda yol, asfalt, altyapı, çevre, kültür ve sosyal hizmetlerden oluşan 2 milyar TL’yi (2 katrilyon) aşan yatırım yaptı.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

ASKİ'den Ankara'ya 1 milyar liralık yatırım!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı yerel seçimlerinin ardından, 562 milyon lirası çevre ilçelerde olmak üzere Ankara genelinde yaklaşık 1 milyar liralık altyapı ve üstyapı yatırımı gerçekleştirdiğini bildirdi.

yurtdışı yatırım 2014 Haberi

yurtdışı yatırım 2014

Yabancının Türkiye'ye ilgisi hızla artmaya devam ederken bir yandan da Türk firmaları büyük alımlar yaparak rekor kırıyor. 2014'te büyük alımlarla birlikte toplam 11 şirket 5 milyar 147 milyon dolarlık şirket satınalma veya birleşmesi gerçekleştirdi. Böylece daha önceki yıllarda en yüksek 2.5 milyar doları bulan yatırım yapan Türk firmaları 2014'te bu rakamı ikiye katladı. Bir önceki rekor 2012'de 2 milyar 517 milyon dolar düzeyindeydi. 


İŞLEM BAŞI MİKTAR İKİYE KATLADI 

Birleşme ve satın almalarda uzman olan Baker McKenzie'nin hazırladığı rapora göre birim başına işlemde de ciddi artış var. Türkiye'den işlem başına birim fiyat 468 milyon dolara çıkmış durumda. Bir önceki en yüksek rakam ise 2007'de 215 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti. 2013'te Türklerin yaptığı yurtdışı alımlar ise 1 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmişti....