21 / 05 / 2024

yurtdışı yatırım kasım 2014

yurtdışı yatırım kasım 2014

Türkler yurtdışı yatırımda 5.14 milyar dolara ulaşarak bir önceki rekoru ikiye katladı. İlk kez, Türkiye'ye gelen yabancı alımları da yakalandı. Yabancıların 2014 alımları ise % 27 artışla 5.25 milyar dolar oldu

1.2 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırımın, 256 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından!

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), 2023 Kasım'da Türkiye'ye 1 milyar 260 milyon dolar değerinde uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi olduğunu, bunun 256 milyon dolarının yabancılara gayrimenkul satışından oluştuğunu açıkladı. 

Vatandaş gayrimenkulden vazgeçti, yatırım amaçlı konut alımları düştü!

TÜİK'in verilerine göre Türkiye genelinde konut satışları Kasım ayında düştü. Konut fiyatlarındaki artış vatandaşların yatırım tercihini değiştirdi. Yatırım amaçlı konut alımları düştü...

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Maven Yatırım Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Maven Yatırım Danışmanlık Anonim Şirketi Avcılar’da  1 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Kasım Değerli tarafından kuruldu.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Konut bir insan hakkı mı, bir yatırım aracı mı?

Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nden sonra film seçkisinde yer alan Baskı (Push) filmi, Şubat ayında bir panele konu oluyor. 6 Şubat tarihinde yapılacak film gösteriminin ardından düzenlenecek panelin konusu; Konut: Bir insan hakkı mı, bir yatırım aracı mı?

Aksis Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Aksis Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Sinan Kasımoğlu tarafından kuruldu.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Adana Gayrimenkul Yatırım Fuarı 30 Kasım'da başlıyor!

Adana'da 4’üncü kere düzenlenecek Gayrimenkul Yatırım Fuarı, 30 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Adana HiltonSA Oteli'nde yapılacak fuar, yatırımcıları bir araya getirecek.

Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? 

Portekiz ve başkent Lizbon farklı coğrafyalara doğru kayan yatırımcıların radarında. Peki, Portekiz’in son yıllarda artan popülaritesi ve global yatırımcıları çekmesinin asil sebebi ne? Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli?

Prestıge Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prestıge Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Kasım Savaş Arıman tarafından kuruldu. 

Uluslararası doğrudan yatırım yüzde 9.5 azaldı!

Türkiye'ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, bir önceki yılın Ocak-Kasım döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 azalarak, 9 milyar 817 milyon dolar oldu

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dab Yatırım Yapı Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Davut Başkan tarafından 10 bin TL sermaye ile 6 Kasım'da kuruldu.

yurtdışı yatırım kasım 2014 Haberi

yurtdışı yatırım kasım 2014

Yabancının Türkiye'ye ilgisi hızla artmaya devam ederken bir yandan da Türk firmaları büyük alımlar yaparak rekor kırıyor. 2014'te büyük alımlarla birlikte toplam 11 şirket 5 milyar 147 milyon dolarlık şirket satınalma veya birleşmesi gerçekleştirdi. Böylece daha önceki yıllarda en yüksek 2.5 milyar doları bulan yatırım yapan Türk firmaları 2014'te bu rakamı ikiye katladı. Bir önceki rekor 2012'de 2 milyar 517 milyon dolar düzeyindeydi. 


İŞLEM BAŞI MİKTAR İKİYE KATLADI 

Birleşme ve satın almalarda uzman olan Baker McKenzie'nin hazırladığı rapora göre birim başına işlemde de ciddi artış var. Türkiye'den işlem başına birim fiyat 468 milyon dolara çıkmış durumda. Bir önceki en yüksek rakam ise 2007'de 215 milyon dolar düzeyinde gerçekleşmişti. 2013'te Türklerin yaptığı yurtdışı alımlar ise 1 milyar 48 milyon dolar olarak gerçekleşmişti....