15 / 05 / 2024

yurtdışı yatırımı turkmall

yurtdışı yatırımı turkmall

Turkmall, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kuzey Irak ve Libya'daki dokuz proje için 1,4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. Şirket bugüne kadar 2,5 milyon metrekare kiralanabilir alana sahip 30 AVM yaptı...

Peker GYO İspanya'da yeni yatırım modeliyle konut geliştirecek!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, yurtiçi ve yurtdışındaki yeni yatırım hedeflerini paylaştı. Avrupa’da sürekli iş hacmini artıran şirket, yatırım lokasyonlarına İspanya’yı da dahil etti.

Konut yatırımında ABD ilk sırada!

ABD, yüksek kira getirisi ve düşük amortisman süresi ile konut sektöründe yatırım için ön plana çıkıyor. Yabancı yatırımcı ilgisinin her geçen gün arttığı Türkiye’de de yerli yatırımcılar, yurtdışına açılmaya başladı. 

Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli? 

Portekiz ve başkent Lizbon farklı coğrafyalara doğru kayan yatırımcıların radarında. Peki, Portekiz’in son yıllarda artan popülaritesi ve global yatırımcıları çekmesinin asil sebebi ne? Yurtdışı yatırımı yaparken nelere dikkat etmeli?

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Global Yatırım Holding hissesinin yüzde 34'ünü satıyor!

Global Yatırım Holding, yüzde 34.1 oranındaki hissesini satıyor. Türkiye ve yurtdışında 6 liman işleten firma hissesini Jersey Adası merkezli F.A.B. Partners LP'ye 245 milyon lira karşılığında satacak.

Turkmall Internatıonal Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi kuruldu!

Turkmall Internatıonal Gayrimenkul Yatırımı Anonim Şirketi bugün Sarıyer’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hans Otto Nagel ve Gonca Demir ortaklığında kuruldu.

Tay Group 5 yılda 4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak!

Tay Group, tekstil, gayrimenkul ve turizm sektörlerine ilişkin yatırımlarına hız kattı. Şirket önümüzdeki 5 yıl içinde yurtiçi ve yurtdışında toplam 4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

Kerten Capital yurtdışında otel yatırımı yapacak!

Kerten Capital, yarattığı Cloud 7 markasıyla Ataköy'den sonra Karaköy'de de otel yatırım yapıyor. Şirket Dubai, İran, Bulgaristan ve Romanya'ya otel açılacak.

RE-PIE 4 projeyle gayrimenkul yatırım fonu kuruyor!

Gayrimenkul portföy yönetim şirketi RE-PIE ile alışveriş merkezi geliştirme ve yatırım kuruluşu Turkmall arasındaki işbirliğine ilişkin basın toplantısı Swissotel'de düzenledi. RE-PIE, Turkmall'a ait 4 projeyi satın alacak.

Türk iş adamları yatırım için ABD ve Çin'i tercih ediyor!

Türk iş adamlarının yurt dışı yatırımlarında en fazla dikkate aldığı unsur, Türkiye'nin muhatap ülkeyle ilişkisi oluyor. Yurtdışı Yatırım Endeksi'ne göre, en cazip ülkeler ise ABD ve Çin.

Mustafa Süzer, Dominik ve Meksika'ya yatırım yapacak!

ABD'de gayrimenkul, Hırvatistan'da finans, Arnavutluk'ta da enerji yatırımı yapan Süzer'in yeni rotaları Dominik ve Meksika olacak. Grubun dikkati ağırlıkla yurtdışı projelerde.

Fuzul Grup yurtdışında yatırım yapmaya yöneliyor!

Başakşehir'e yatırım yapan ilk özel sektör firması olan Fuzul, bugüne kadar bölgeye 1 milyar TL'nin üzerinde yatırım yaptı.

yurtdışı yatırımı turkmall Haberi

yurtdışı yatırımı turkmall

Bugüne kadar 2,5 milyon metrekare kiralanabilir alana sahip 30 AVM yapan Turkmall, önümüzdeki dönemde yurtdışı projelere ağırlık verecek. Şirket, Bosna-Hersek, Kazakistan, Kuzey Irak ve Libya'daki dokuz proje için 1,4 milyar doların üzerinde yatırım yapacak.


Yıllık 50 milyar ciro büyüklüğüne ulaşan alışveriş merkezi sektörü son dönemin en gözde yatırım alanlanndan biri. Türkiye 300'e ulaşan AVM sayısıyla hala ciddi bir büyüme potansiyeli taşısa da son dönemde iç pazarda kendini geliştiren şirketlerin yurtdışına açılmaya başladığını görüyoaız. 1992 yılından beri faaliyette bulunan Turkmall, rotayı yurtdışına çeviren bu şirketlerden biri. 


Bugüne kadar 5 milyon metrekare inşaat alanı ve 2,5 milyon metrekare kiralanabilir alana sahip 30 alışveriş merkezini hayata geçiren Turkmall, şu sıralar çalışmalarını yurtdışına ve özellikle de yakın ülkelere yoğunlaştırmış durumda. Bugüne kadar 10 ülkede 30'dan...