12 / 05 / 2024

Yurtdışında enerji şirket ihaleleri

Yurtdışında enerji şirket ihaleleri

Türk EximBank Genel Müdür Yardımcısı Alaaddin Metin, ağırlıkla Afrika bölgesinde olmak üzere yurt dışında 19 enerji projesinde yer alan Türk firmalarına 2 milyar 128 milyon dolarlık alıcı kredisi sağlamaya hazır.

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

2023'ün ilk 7 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yılın ilk 7 ayında kurulan şirket sayısının, geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 1,8 azaldığını açıkladı. 

2023'ün ilk yarısında 9 bin 852 şirket kapandı! En çok kapanan şirketler hangi sektörden? 

TOBB tarafından açıklanan rakamlara göre, Haziran ayında 1938 şirket daha kapandı ve yılın ilk 6 ayında toplam 9 bin 852 şirket kapanmış oldu. Peki en çok kapanan şirketler hangi sektörden oldu? İşte ayrıntılar...

Borsaya yeni bir şirket daha geliyor! CW Enerji’nin yüzde 20,20’si halka açılacak

Borsa İstanbul’a yeni bir şirket daha geliyor. Güneş paneli üreten CW Enerji şirket sermayesinin yüzde 20,20’sini halka açıyor. Halka arza ilişkin 26 Nisan ile 28 Nisan tarihleri arasında talep toplanacak. Halka arz fiyatı ise 108,60 lira olarak belirlendi.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Almanya'dan kış aylarında enerji tasarrufu için 7 önlem! Rusya doğal gazının garantisi yok

Almanya’da mevcut hükümet, kış dönemine girmeden hemen önce kamu binalarında ısıtma ve aydınlatmaları kısıtlayan bir dizi enerji tasarrufu önlemine onay verdi. Hükümet, uygulamaya girecek önlemler ile doğal gaz kullanımını % 2 azaltmayı hedefliyor. 

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!

Yurtdışında sayısız konut projelerini hayata geçiren Nef yeni projeler için düğmeye bastı. Yeni yatırımlara yönelik açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 10'a yakın ülkede çalışma yapılacağını açıkladı. 

2021'in ilk 10 ayında kapanan şirket sayısı 11 bin 466 oldu!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre, 2021 yılının ilk 10 ayında kapanan şirket sayısı 11 bin 466'ya ulaştı.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Kiğılı yurtdışında 11 mağaza açtı!

Ünlü giyim markası Kiğılı yurtdışında 11 mağazanın açılışı yaptı. Açılan mağazaların 6'sı İtalya'da gerçekleşti.

Kamu binalarında enerji verimliliği ile 870 milyon TL tasarruf yapılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kamu binalarında enerji verimliliğiyle sağlanan tasarruf miktarını 2023'e kadar 870 milyon TL tasarruf hedeflediklerini dile getirdi. 

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Yurtdışında enerji şirket ihaleleri Haberi

Yurtdışında enerji şirket ihaleleri

Türk EximBank, yurt dışında enerji projesi ihalelerine katılan Türk firmalarına alıcı kredisi sağlayarak, özellikle Afrika gibi finansman sorununun yaşandığı bölgelerde şirketlerin elini güçlendiriyor.


Firmalara sağlanan alıcı kredileriyle projeyi ihale eden ülkenin kamu kurumu borçlandırılıp, Türk firmasının yatırım bedeli şirketin hesabına yatırılıyor. Bu şekilde firmaların tahsilat riski ortadan kaldırılırken, aynı zamanda şirketlerin ihaleleri kazanma şansı da artmış oluyor.


Alaaddin Metin, alıcı kredisiyle birlikte Türk ihracatçısının tahsilat riskini ortadan kaldırdıklarını vurgulayarak, "Bir Türk firması bir enerji projesi ihalesi aldı diyelim. Bu santralin inşaatı için Türkiye'den mal ve hizmet gerekiyorsa bu mal ve hizmeti alan santrali yapan kişi EximBank'tan kredi alır. Kredi anlaşması imzalandıktan sonra Türk ihracatçısının parasını öderiz, karşı tarafı borçlandırırız" dedi.


Yurt dışında ihaleye giren Türk firmaları adına, ihaleyi açan kurumlara bir niyet...