02 / 05 / 2024

yurtlarda kapasite artıyor mu

yurtlarda kapasite artıyor mu

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yılsonuna kadar yapımı devam eden 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artırarak yurtlarda barınan öğrenci sayısını 453 bin 244'e çıkaracak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank: Ekonomiye güven artıyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Sanayi üretimi ve siparişler, kapasite kullanımı ve ekonomiye olan güven artıyor. Üretim öncülüğünde daha güçlü büyüme için var gücümüzle çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Çorlu Orion AVM'ye otel ve kapasite artışı yatırımı!

Trakya'nın ilk alışveriş merkezi olma özelliğini taşıyan Orion AVM'de kapasite artışı ve 110 odalı şehir oteli yatırımı yapılacak.

Çevreye duyarlı yapılaşmaya teşvik artıyor!

Çevreye Duyarlı Tesis Belgesi'ni (yeşil yıldız) almaya hak kazanan tesislerin sayısı her geçen gün artıyor. Uygulamanın başladığı 2008'den bugüne kadar çevreyle dost uygulamaları yerine getiren 34 ildeki 399 tesis "yeşil yıldız" almaya hak kazandı...

Irak'ta Türk müteahhitlerin üstündeki baskı artıyor!

Türk firmaların çok yoğun bir iş hacminin olduğu Kuzey Irak’ta referandum öncesi sular durulmuyor. Bölgede Türk müteahhitlerin üstündeki baskı ger geçen gün artıyor.

Karma projelere talep her geçen gün artıyor!

Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi gibi birden fazla işlevi olan karma kullanımlı yapılar, İstanbul’dan diğer büyük şehirlere yayılıyor. Karma projelere olan ilgi her geçen gün artıyor.

Günlük ev kiralamalarında vergi cezası riski artıyor!

1 Temmuz ile yürürlüğe girecek günlük ev kiralamalarında kira bedelinin banka veya PTT aracılığı ile tahsil edilmesi zorunluluğu vergi cezası riskini de artıyor..

Bursa Yıldırım'da konak sayısı artıyor!

Bursa Yıldırım'da konak sayısı artıyor. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, mahalle konaklarının ilçeyi değerlendireceğini açıkladı.

Kombassan Holding inşaatta kapasite artıracak!

Konya'da faaliyet gösteren Kombassan Holding dikey büyümeyi hedefliyor. Firma, rulman, makine-vinç, kağıt, inşaat, pvc kapı pencere ve turizmde kapasite artıracak.

Ahşap binalara ilgi artıyor!

Mimarlar, çevreye daha duyarlı, yenilenebilir ve güçlü bir inşaat malzemesi ararken tahtayı da bu malzemeler arasında değerlendirdi. Bu değerlendirmeler sonucu ahşap binalara ilgi artıyor.

Ege'deki OSB'lerde yatırımlar artıyor!

Ege Bölgesi kentlerinde OSB’lerde yatırımları artıyor. İzmir, Manisa, Denizli, Aydın, Uşak ve Kütahya’daki OSB’lerin parsel talebi sürüyor.

İzmir'de 1+1 konutlara talep artıyor!

İzmir'de çekirdek ailelerin ve yalnız yaşamayı tercih edenlerin sayısının artması ile konutta tercih de değişti. İzmir'de 1+1 konutlara talep artıyor.

Zeytinburnu ve Kazlıçeşme'de gayrimenkul fiyatları artıyor!

Marmaray ve Avrasya Tüneli ile ulaşım avantajı sağlayan Zeytinburnu'nda, Kazlıçeşme sahil bandında başlayan dönüşümle birlikte gayrimenkul fiyatları da artıyor.

AVM'lerde kur sabitleme talepleri artıyor!

Doların ateşini düşürmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine başlayan kampanya sürerken kur sabitleme talepleri de artıyor. Yaygın olmasa da doları 2.80-3.20 arasından, euro ise 3.50'den sabitleyenler var.

yurtlarda kapasite artıyor mu Haberi

yurtlarda kapasite artıyor mu

Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu (KYK), bu yılsonuna kadar yapımı devam eden 39 yurt ve yeni kiralamalarla yatak kapasitesini 68 bin 9 kişi artırarak yurtlarda barınan öğrenci sayısını 453 bin 244'e çıkaracak. 


TTYK'nın 81 ilde, 162 ilçede ve 2 de KKTC'de olmak üzere 552 yurdu bulunuyor. Bu yurtlardan 277'sini kız. 175'ini erkek. 100'ünü de karma öğrenci yurdu oluşturuyor.  Toplam kişi kapasitesi 385 bin 235 olan yurtlarda, 244 bin 630 kız, 140 bin 605 erkek öğrenci barınıyor. Bu kapasiteye ek olarak 2015 sonuna kadar 39 yeni yurt devreye girecek. 


Bu yurtlara 2016 yılında 69, 2017'de 43. 2018'de de 23 yurt olmak üzere 174 yurt daha ilave edilecek. Yurtların, TOKİ. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığıyla...