03 / 05 / 2024

Yusufeli HES projesi çed

Yusufeli HES projesi çed

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yer alan Barhal Çayı üzerinde yapımı planlanan İkizkavak Hidroelektrik Santral projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, iptal edildi.   

Antalya Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı'nın çevresel zararları TBMM'de!

Antalya'da yer alan Yukarı Köprüçay Havzası'nda inşa edilen Kasımlar Barajı ve HES Projesi'nin çevreye verdiği zararlara dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 214 metreye ulaştı!

Yapımı tamamlandığında temelden 275 metre yüksekliği ile çift eğrilikli beton kemer baraj kategorisinde Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES'te gövde yüksekliğinde 214 metreye ulaşıldı...

Yusufeli Barajı'nda gövdenin yüzde 80'i tamamlandı!

Dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES Projesi'nin yüzde 80'i tamamlandı.

Yusufeli Barajı 205 metreye ulaştı!

Türkiye'nin en yüksek, 'çift eğrilikli ince kemer baraj tipi' kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinde, gövde yüksekliği 205 metreye ulaştı...

Yusufeli Barajı'nın yüzde 75'i tamamlandı!

Açıldığında Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinin dörtte üçü tamamlandı.

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Hasankeyf Müzesi kapılarını açtı!

Batman'daki Ilısu Barajı HES Projesi kapsamında, kültürel varlıkları koruma kurtarma çalışmaları ile baraj gölü sahasında yapılan arkeolojik kazılarda çıkarılan eserlerin sergilendiği Hasankeyf Müzesi hizmete açıldı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

AİHM, Hasankeyf başvurusunu reddetti!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarihsel ve bilimsel önemi bakımından, Hasankeyf sit alanının Ilısu Barajı ve HES Projesi sonucunda zarar görmesi/görecek olması iddiasıyla yapılan başvuruyu reddetti.

Yusufeli ilçesi 7'nci kez taşınıyor!

275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES projesinde sona yaklaşılırken barajın su ile buluşmasıyla bölgedeki 4 köyde sular altında kalacak. 

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli HES projesi çed Haberi

Yusufeli HES projesi çed


Artvin'in Yusufeli ilçesinde bulunan Barhal Çayı üzerinde hayata geçirilecek olan İkizkavak Hidroelektrik Santral (HES) projesiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın verdiği `Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Olumlu´ kararı, Rize İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.   

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Yusufeli ilçesi Küplüce Köyü sınırlarında, Barhal Çayı üzerinde yapılması planlanan İkizkavak HES projesi için 2010 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca `ÇED Olumlu´ kararı verilmişti. 


Kararın iptali istemiyle Yusufeli Belediyesi ve Küplüce Köyü Muhtarlığı öncülüğünde Rize İdare Mahkemesi’ne dava açıldı ve mahkeme heyeti, Sarıgöl Boğa Güreş Sahası ile Dutdere mevkisi arasında, yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Barhal Çayı’nın suyunun kullanması planlanan HES projesi için verilen `ÇED Olumlu´ kararını iptal...