01 / 05 / 2024

Yuvacık Barajı ne durumda

Yuvacık Barajı ne durumda

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu "Yuvacık Barajımızda son yağışların ardından 40 milyon metreküp su bulunmaktadır. Barajdan bugün Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküp aktarım yaptık" dedi.

Yuvacık Barajı'na 24 saatte 104 bin metreküp su girişi oldu!

İSU’nun SCADA Merkezi’nde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18.30-19.45 saatleri arasında düştü.

Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı 23 milyon 580 metreküpe ulaştı!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresinden ( İSU ) yapılan yazılı açıklamada, Yuvacık Barajı'ndaki su miktarı, son günlerde etkili olan yağışlarla 23 milyon 580 metreküpe ulaştı.

Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yükseliyor!

AA muhabirine yapılan açıklamaya göre Yuvacık Barajı'nda su seviyesi yükseliyor. Kocaeli'nin ana su kaynağı olan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, son zamanlara etkili olan yağışlarla 24 milyon metreküpe ulaştı.

Pekdemir İnşaat'tan Yuvacık'a 2 bin konutluk yeni proje!

Bugüne kadar kentte 2 bin 500'ün üzerinde konut üreten Pekdemir İnşaat Yuvacık bölgesinde altı etaptan oluşan 2 bin konutluk bir proje için lansmana çıkacaklarını açıkladı..

Kocaeli Yuvacık Barajı'nın etrafındaki tesisler yıkıldı!

Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan Yuvacık Barajı çevresindeki kaçak olduğu tespit edilen tesisler yıkıldı. İşletme sahipleri yıkıma karşı çıktı.

Kocaeli Yuvacık Barajı 512 milyon dolar maliyetle inşa edildi!

İSU eski Genel Müdürü Servet Alparslan, Yuvacık Barajı ve Osmangazi Köprüsü’nün yapılış şekillerinin benzer olduğunu ifade etti. Servet Alparslan, Yuvacık Barajı'nın 512 milyon dolar yatırımla inşa edildiğini söyledi.

Yuvacık Barajı'nın doluluk oranı yüzde 96!

Kocaeli’yi etkisi altına alınan yoğun kar yağışı, Yuvacık Barajı’nın rekor seviyede dolmasını sağladı. 48 milyon 920 bin metreküplük su, seviyenin yüzde 96’ya çıkmasını sağladı.

Kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde kendisine ihtar gönderilebiliyor. Kiracıya yapılacak ihtarname için avukata da belli bir masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?

Hill Kartal Yakacık Rezidans ne zaman teslim?

Konut alanlarının 77.61 metrekareden başladığı projede dairelerin tipleri 1+1' den dublekse kadar farklılık göstererek tasarlandı. Peki Hill Kartal Yakacık Rezidans ne zaman teslim?

Bursa Papatya köyüne düğün salonu inşa ediliyor!

Papatya Köyüne düğün salonu yapılıyor. Papatya Köyü Muhtarı Orhan Yılmaz, "Köyümüzün en büyük eksikliği olan düğün salonumuza Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile kavuşuyoruz.

Kocaeli Aydınkent ile Yuvacık arasına yeni yol yapılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Aydınkent Kalıcı Konutları ile Yuvacık arasında yol yaptı.

Brooklyn Life Kadıköy ne zaman teslim?

Daire alanlarının 60 metrekareden başladığı proje toplam 72 bin metrekare inşaat alanıns yayılacak. Proje toplam 8 bin metrekare arsa üzerine yayılıyor. Peki Brooklyn Life Kadıköy ne zaman teslim?

Yuvacık'taki arsa satışı çıktı!

Başiskele Belediyesi, Yuvacık Yeşilyurt Mahallesi 828 ada 2 parselde bulunan 456 metrekarelik arsayı satışa çıkarttı. Konut alanı olarak ayrılan bu taşınmazın satışı 9 Kasım Pazartesi günü saat 11.00'de yapılacak.

Kocaeli Körfez Sevindikli köyüne imamevi yapıyor!

Körfez Belediyesi, kent genelindeki cami, Kur’an Kursu ve imam evlerini onarımdan geçiriyor. Yapılan incelemelerin neticesinde eksik olan yapılar ve projeleri de hayata geçiren Körfez Belediyesi, Sevindikli köyüne imamevi yapıyor.

Yuvacık Barajı hidroelektrik santraline dönüştü!

Kentin su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı'yia arıtma tesisi arasındaki 38 metrelik kot farkını değerlendiren Kocaeli Belediyesi, yerleştirdiği türbinlerle elektrik üretmeye başladı.

Yuvacık Doğa Evleri konumuyla dikkat çekiyor!

Kent Konut tarafından Kocaeli Başiskele ilçesi Yuvacık mevkiinde yapılan Doğa Evleri'nde 102 adet 115 metrekare 3+1 ve 52 adet 78 metrekare 2+1 daire yer alıyor.

Yuvacık Barajı ne durumda Haberi

Yuvacık Barajı ne durumda

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yuvacık Barajı'ndaki suyun son yağışların ardından 40 milyon metreküpe ulaştığını belirterek, Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküplük aktarım yaptıklarını söyledi.


Barajda incelemelerde bulunan Karaosmanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, su seviyesinin istenen orana ulaştığını, Sapanca Gölü’ne su aktarımının devam ettiğini anlattı.


Geçen yılın kurak geçmesi nedeniyle su sıkıntısının bu yıl yaşanmayacağını kaydeden Karaosmanoğlu, "Yuvacık Barajımız şu an yüksek doluluk oranına ulaştı. Bugün itibarıyla şehrimize 373 bin metreküp su verdik. Sadece bugün barajımıza 1 milyon 120 bin metreküp su girdi. Yuvacık Barajımızda son yağışların ardından 40 milyon metreküp su bulunmaktadır" diye konuştu.


Karaosmanoğlu, kurak mevsimde önlemler sayesinde kentin susuz kalmadığını vurgulayarak, "Yuvacık Barajımızdan bugün Sapanca Gölü'ne 145 bin metreküp aktarım yaptık. Yağmurlar ve kar yağışı nedeniyle gölün su seviyesi 31,03...