06 / 05 / 2024

yüzen şehir 2013

yüzen şehir 2013

ABD Florida Merkezli bir şirket, yüzen şehir (Freedom City) projesi kapsamında hazırladığı dünyanın en büyük gemisinin video tanıtımını yaptı. Sahasında ilk olan yüzen şehir projesi 10 milyar dolara mal olacak....

Dünyanın en büyük yüzen gecekondusu Nijerya Lagos'ta!

Nijerya'nın 18 milyon nüfusluk Lagos kentinin kıyısında yüzen şehir kuruldu. Yaşayacak alan bulamayan insanlar suyun üzerine şehir inşa etti...

Şanlıurfa Halfeti'ye yüzen köprü geliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Halfeti’nin doğal güzelliklerini ve eşsiz kültürel yapısını daha da ön plana çıkaracak çalışmalara imza atarak Halfeti'ye modern marina, yüzen köprü ve yeni otopark kazandırıyor.

İzmir Büyükşehir'den arıtma tesislerine dev bütçe!

Kentsel yerleşimlerin en büyük çevre problemlerinden biri olan evsel atık su sorununu kurduğu ileri biyolojik atık su arıtma tesisleriyle çözen İzmir Büyükşehir Belediyesi, arıtma tesislerini işletmek için de ciddi bütçeler ayırıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait 8 işyeri kiralandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Encümeni, Hukuk Müşaviri Avukat Necmi Özen başkanlığında encümen salonunda toplandı. Toplantıda İzmit, Gölcük ve Başiskele’de yer alan kalıcı iş merkezilerindeki işyerleri kiraya verildi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'den engelliler için yeni ulaşım çözümü!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından Eskişehir’de yaşayan engelli vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmış ve rahatlıkla kullanabildikleri ulaşım sorununu çözen günlük servis aracı yoğun ilgi görüyor.

Yüzen şehir Costa Classica gemisinin ana limanı İstanbul!

Dünyanın en büyük cruise gemilerinden biri olan "Costa Classica” önümüzdeki Temmuz ayından itibaren seferlerine İstanbul'dan başlayacak. 3 bin 500 yolcu kapasiteli gemi, adeta yüzen bir şehir...

Yaşar Üniversitesi öğrencilerinden Urla için yüzen şehir projesi!

Urla'nın İzmir'de yüzen şehir mimarisine en uygun yerleşim alanlarından biri olduğunu tespit eden öğrenciler, alanın tsunami, rüzgar gibi risk analizlerini de belirledi ve ortaya 7 farklı farklı yüzen yapı projesi çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 şirketi Fortune Türkiye 500'de!

Yatırımları ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 5 iştirak şirketi, Fortune Türkiye Dergisi tarafından yayınlanan 2013 bilanço rakamlarına göre ilk 500'de yer aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Kordon esnafına çöp uyarısı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Kordon ve Pasaport esnafından, yer altına alınan çöp konteynerlerinin kullanımına özen gösterilmesini ve büyük çöp poşetlerinin doğrudan çöp kamyonlarına verilmesini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 3 milyar 666 milyon liralık çevre yatırımı yaptı!

Türkiye'ye örnek çevre projeleriyle dikkat çeken İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2004-2013 yılları arasında yaklaşık 3 milyar 666 milyon liralık çevre yatırımı yaptı. Belediye 10 yılda çok önemli yatırımlara imza attı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ASKİ ve EGO raporları onaylandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, ASKİ ve EGO'nun 2013 faaliyet raporu Belediye Meclisi'nde görüşüldü. CHP'nin red oyu verdiği rapor, oy çokluğuyla kabul edildi. Melih Gökçek, sinevizyon gösterimi ile faaliyet raporunun sunumunu yaptı.

Küresel ısınmaya karşı "yüzen şehir" projesi!

Yaşar Üniversitesi öğrenci ve akademisyenleri küresel ısınmadan atık suya ve enerji üretimine birçok alanda çevreye duyarlı projelerin gerçekleştirildiği önemli çalışmalara imza atıyor. Küresel ısınmaya karşı "yüzen şehir" projesi...

Büyükşehir statüsü kazanan illerde 11 milyon kişi kentli oldu!

Büyükşehir statüsü kazanan 14 ildeki köylerin merkeze veya ilçelere bağlanması sonucu, 2012'de 17 milyonun üzerindeki belde ve köy nüfusu, 2013'te 6 milyon 653 bine kadar gerileyerek yüzde 61 azaldı

yüzen şehir 2013 Haberi

yüzen şehir 2013

ABD Florida Merkezli bir şirket, yüzen şehir (Freedom City) projesi kapsamında hazırladığı dünyanın en büyük gemisinin video tanıtımını yaptı.


Sahasında ilk olan yüzen şehir projesi 10 milyar dolara mal olacak. 2 yılda bir dünya turunu tamamlayacak olan 50 bin kişinin yaşayacağı 25 katlı gemiyi 30 bin kişi de ziyaret edip kısa tatil yapabilecek. 1 kilometre uzunluğunda tasarlanan gemide; okullar, hastaneler, sanat galerileri, mağazalar, parklar, eğlence merkezleri de bulunacak. 


Şimdiye dek insan eliyle yapılan en büyük yüzen nesnenin inşa çalışmaları 20 yıl öncesine dayanıyor. Freedom Ship adıyla hazırlıklara başlanan geminin adı geçen ay Freedom City'ye...